SARAJEVSKE PROSTITUTKE ISPRAŠILE NOVINARE: Ja mislila ti hoćeš koke, a ti došo' da slikaš. Marš!
Foto: Avaz.ba

letele i kamenice

SARAJEVSKE PROSTITUTKE ISPRAŠILE NOVINARE: Ja mislila ti hoćeš koke, a ti došo' da slikaš. Marš!

Bosna i Hercegovina -

Lašvanska petlja godinama je poznata po prodavačicama ljubavi. Česrtim akcijama policije, prostitucija u ovom delu BiH dobrim je delom iskorenjena, ali one najupornije i danas stoje na petlji i čekaju svoje mušterije

Naravno, novinari nikada nisu dobrodošli na ovakve terene. Nema tih para i tih uslova zbog kojih bi pristale da razgovaraju s novinarima. Strateški su podelile teritoriju.Reporteri „Dnevnog avaza“ bili su na licu mesta, i zatekli tri žene. Jedna od njih tri stajala je na izlazu prema Sarajevu, dok su druge dve bile na proširenju prema Vitezu. Nakon što smo im prišli i nakon prvobitnog „odmeravanja snaga“, predstavljanja cenovnika usluga, počela je verbalna bitka:

" Zna se koliko je, šta pitaš! Pedeset maraka je klasika, za 20 će ti pop..... ona, ja p.... za 30 maraka. Ako hoćeš, možemo nas dve zajedno, ali to sve košta duplo. Pa dve nas je, šta bi ti" kazale su nam ove dve prostitutke.I za prostitutke je mnogo.

Foto avaz.ba
Foto avaz.ba

A na naše pitanje koliko košta ljubazna reč, shvatile su da nismo kamiondžije niti vruće mušterije, na kakve su verovatno navikle, pa je počelo vređanje.

"Šta je, pederu, šta slikaš?! Ja mislila ti hoćeš koke, ti došo' da slikaš. Marš odavde, stoko jedna novinarska", vikale su drugarice.Uzaludni su bili pokušaji ubeđivanja i nastojanja da nam prepričaju svoja iskustva, da li ih neko maltretira i da li i za koga rade.

Pokušali smo da razgovaramo i s njihovom prijateljicom koja je stajala na izlazu za Sarajevo."Bolje vam je da idete. Ne znam šta vam smetamo, mi moramo raditi. Nemojte nas dirati", govorila je treća prostitutka.

U odlasku, počastile su nas i s nekoliko kamenica u automobil te nam sočnim psovkama poželjele dugu i tešku bolest.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track