SEJALI STRAH PO TUZLI: Uhapšeni razbojnici koji su uz pretnju puškom ukrali i POLICIJSKO VOZILO
Foto: Profimedia

Počinili 5 krivičnih dela

SEJALI STRAH PO TUZLI: Uhapšeni razbojnici koji su uz pretnju puškom ukrali i POLICIJSKO VOZILO

Bosna i Hercegovina -

Službenici MUP TK uhapsili su trojicu razbojnika koji su od avgusta 2016. do februara 2017. godine sejali strah po tuzlanskim prigradskim mesnim zajednicama.

Uhapšeni su E.S. (35), M.A. (33) i E.S. (42), svi iz Tuzle, koji su osumnjičeni i da su preteći automatskom puškom otuđili policijski automobil u naselju Brgule. Napad na policijsku patrolu dogodio se 1. januara.

"Službenici Uprave policije MUP TK su u saradnji sa Tužilaštvom TK, preduzeli niz kriminalističko istražnih mera i radnji na otkrivanju počinioca navedenih krivičnih dela. Svi tragovi pronađeni prilikom uviđajnih radnji na mestu događaja i u pretresima, su veštačeni u Centru za forenzička ispitivanja, veštačenja i istraživanja Federalne uprave policije" navode u MUP Tuzlanskog kantona.

Uhapšenim osobama se stavlja na teret da su udruženo ili pojedinačno, počinili pet razbojništava, krivično delo napada na ovlašćenu službenu osobu u vršenju poslova bezbednosti, tri krivična dela teške krađe, dva krivična dela krađe te krivično delo iznude. Uhapšenima je određen pritvor u trajanju od tri meseca.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track