SKANDAL U TREBINJU: Policajac heroj optužen za krijumčarenje marihuane
Foto: Youtube/Printscreen

Akcija Maska

SKANDAL U TREBINJU: Policajac heroj optužen za krijumčarenje marihuane

Bosna i Hercegovina -

Policajac MUP-a RS-a, Sulejman Beriša iz Ključa koji je svojevremeno pohvaljivan i istican kao uzor jer je rizikujući život iz provalije spasao dvojicu mladića kod Trebinja, sada se našao na optužnici koja ga tereti da je policijsku uniformu koristio kako bi krijumčario marihuanu preko granice.

On je prošle godine, zajedno s kolegom iz MUP-a RS-a Mersudinom Meškovićem, uhapšen u policijskoj akciji "Maska", a juče je Tužilaštvo BiH saopštilo da je istraga završena i podignuta je optužnica protiv dvojice policajaca i njihovih saradnika.

Sa Berišom i Meškovićem optuženi su i Saša Pešić, Mirko Ateljević i Dragan Šarenac. U optužnici se navodi da su se policajci s njima udružili radi krijumčarenja marihuane u Hrvatsku, a Beriša je označen kao organizator čitavog posla.

Krijumčarili marihuanu preko granice, Foto: Profimedia
Krijumčarili marihuanu preko granice, Foto: Profimedia

Navodi se kako su se Beriša, Mešković i Pešić sastajali sa kupcem iz Dubrovnika s kojim su dogovarali isporuke droge, a potom su upravo policajci prenosili drogu preko granice. Mešković je otkriven prošle godine kada su ga hrvatski policajci zaustavili sa dva kilograma marihuane.Inače, još prošle godine, kada je Beriša uhapšen, trebinjski portal Saransak.com podsetio na slučaj iz 2008. kada je on pokazao izuzetnu hrabrost i humanost. Te godine Beriša je spasio živote dvojici mladića koji su, idući na motorijadu nadomak Trebinja, automobilom sleteli u kanjon Trebišnjice.

Beriša je skinuo službenu opremu i ne razmišljajući u vlastitom životu, sišao strmim liticama do dvojice povređenih koji su očajnički dozivali pomoć. Ukazao im je prvu pomoć, a potom ih je sa kolegama preneo obilaznim putem do mesta gde ih je čekala Hitna pomoć. Tada se pisalo o njegovoj skromnosti i hrabrosti. "U pitanju je zaista dobar i odgovoran policajac", hvalili su Berišu iz trebinjske policije.

(Fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track