VELIKA POTERA KOD PRIJEDORA: Specijalci i helikopteri traže maskirane napadače
Foto: Prijedor 24

Puškama na meštane

VELIKA POTERA KOD PRIJEDORA: Specijalci i helikopteri traže maskirane napadače

Bosna i Hercegovina -

Na magistralnom putu Rakelići- Marićka na području Prijedora, maskirana lica otvorila su vatru na meštane koji su pokušali da im pomognu posle saobraćajne nezgode.

Kako navode bosanski mediji, u potragu za razbojnicima krenuli su i specijalci i helikopteri kao i psi tragači. Više od stotinu policajaca nastavlja intenzivnu potragu za trojkom koja je oko 11 časova zapucala na dvojicu radnika koji su čistili kanal.

Poslednje nezvanične informacije govore da su banjalučka i prijedorska Jedinica za podršku na nogama, da su napravili okruženje na ovom području i da se čuva svaka saobraćajnica. Podignut je i helikopter iz Helikopterskog servisa RS koji se priključio potrazi. Navodno, u pitanju su razbojnici iz Sanskog Mosta.

Podsetimo, meštani sela Rakelići popravljali su rupu na putu, kada je na njih naleteo terenac koji se kretao velikom brzinom. Usled neprilagođene brzine, džip se prevrnuo i zapalio.

Radnici su hteli da pomognu putnicima, međutim, na njih je otvorena vatra.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

"Automobil je jurio velikom brzinom, zakačio bager pored puta i uleteo u iskopani kanal. Radnici su odmah priskočli u pomoć, ali je iz auta istrčalo više maskiranih osoba i počeli su da pucaju na nas", izjavio je jedan od radnika koji je želeo da ostane anoniman.

"Nisam siguran, ali mislim da nisu pucali. Možda su se i radnici prepali svega, pa im se učinilo. Znam šta je pucanj iz oružja i siguran sam da ga nisam čuo", kazao je Mija Aleksić čija se kuća nalazi u blizini.Šokirani i preplašeni radnici su se razbežali, a razbojnici sa fantomkama na glavi su zapalili auto i pobegli u šumu. Niko od meštana nije povređen.

Na lice mesta ubrzo su stigli policija i vatrogasci.

"Vozilo je zapaljeno na mestu sletanja, a tri lica su se dala bekstvo. Intenzivna potraga za njima traje i na terenu su sve raspoložive snage MUP-a Republike Srpske", rekla je portparolka Centra javne bezbednosti Prijedor Marija Matić.

Prema nezvaničnim informacijama razbojnici su bežali iz Sanskog Mosta gde su izvršili pljačku. Šire područje oko poprišta ovog događaja je blokirano, kao i svi prilazi, a za maskiranim licima traje potraga.

(RTRS/ Nezavisne/Prijedorskeinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja