Prikaži najnovije vesti
Emir Suljagić, Foto Printscreen YouTube/N1

SULJAGIĆ PRVI U BiH KAŽNJEN ZBOG KLEVETE NA TVITERU: Presudu ću nositi na reveru!

BiH 0

SARAJEVO - Ako ovakva presuda postane pravosnažna, nosiću je kao značku na reveru i ponosiću se njom jer se radi o dokazu da sam neprijatelj broj jedan za one kojima su idoli organizatori zločinačke tvorevine tzv. Herceg-Bosne, prokomentarisao je Emir Suljagić, bivši zamenik ministra odbrane BiH.

 

Bivši zamenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić prva je osoba u Bosni i Hercegovini osuđena zbog klevete na Tviteru.

I evo kako je Suljagić na Tviteru prokomentarisao odluku prvostemenog suda u Širikom Brijegu, prema kojoj je dužan da plati 3.000 KM od maksimalnih 6.000 KM.

">March 21, 2017

Suljagić je prva osoba u BiH koja je osuđena zbog klevete na društvenim mrežama - u njegovom sluačaju po tužbi nesuđenog konzula BiH u Čikagu Ivana Šušnjara. Suljagić je Šušnjara nazvao "ustašom", "rasistom" i "rasističkim smećem" u periodu dok je još bila aktuelna priča o imenovanju novog konzula BiH u Čikagu.

"Poredio me je, na primer, s čuvarem logora u Dretelju, Dilanom Rufom ubicom američke mladosti, nazivao rasističkim smećem i tako dalje. Logično je da sam morao da ga tužim. Takav narativ prelazi sve granice dopustivog i važno je da se takav javni diskurs unutar bh. društva, a koji Suljagić želi uvesti kao standard zaustavi", rekao je tim povodom Šušnjar i najavio podnošenje krivične prijave Tužilaštvu BiH protiv Suljagića za krivično delo nesavesnog obavljanja posla, budući da ga je oklevetao sa pozicije zamenika ministra odbrane.

Ivan Šušnjar: Podneću i krivičnu prijavu protiv Suljagića! (Foto: Printscreen YouTube) Ivan Šušnjar: Podneću i krivičnu prijavu protiv Suljagića! (Foto: Printscreen YouTube)

Suljagić, sa svoje strane, kaže da je reč o pokušaju HDZ-a i njihovih jurišnika da ućutka Građanski savez (GS) i njega lično.

"Naime, mržnja prema onome u šta verujem i meni je u zadnjih nekoliko meseci prešla u histeriju na portalu čiji je vlasnik provincijski nacionalista iz Posušja, jer smo jasno i glasno protiv takozvane treće izborne jedinice i supremacije stotinjak hiljada glasača HDZ-a", rekao je Suljagić. A na Tviteru je objavio ovo:

">March 21, 2017

 

">March 21, 2017 ">POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Klix.ba/EPK)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir