TUGA DO NEBA: Nevena Mijić sahranjena u venčanici koju joj je majka sašila pre pogibije!
Foto: Fb/nevena Mijic

Stradalo troje mladih kod Žepča

TUGA DO NEBA: Nevena Mijić sahranjena u venčanici koju joj je majka sašila pre pogibije!

Bosna i Hercegovina -
ŽEPČE - Nakon tragične nesreće u kojoj je smrtno stradala Nevena Mijić, zajedno sa svojim prijateljima Oliverom Hrkačem i Monikom Antolović, juče je 20-godišnja Žepčanka ispraćena na poslednji počinak.

Sahrana je obavljena na pravoslavnom groblju u Bistrici, a povorka je krenula od kuće žalosti iz susednog Kiseljaka. Posmrtna povorka bila je okićena baš kao svadbena, a prema želji roditelja, koji nisu stigli ćerku da udaju.

Nevena je, kažu njeni roditelji, sahranjena u venčanici koju je majka Snježana sašila pre nekoliko dana, a Nevena probala, uz konstataciju "u ovoj ću se venčanici udati".

"Moje zlato, duša tatina, poslala nam je poruku "Odoh ja“ kad je krenula s društvom. I ode, ne vrati se", kaže Nevenin otac Jovo.

Podsetimo, troje mladih iz Žepča, i to najbolji prijatelji Oliver Hrkać (19), Monika Antolović (19) i Nevena Mijić (20), poginuli su u direktnom sudaru "mercedesa", kojim su se vozili, i "tojota land kruzera", čijih je troje putnika, uključujući i jednog dečaka, teško povređeno.

Osim velikog broja građana Žepča, prijatelja i rodbine, na poslednjem ispraćaju Nevene bio je veliki broj volontera Crvenog krsta iz cele Bosne i Hercegovine - Sarajeva, Tuzle i Zenice.

Upravo na dan pogibije Nevena je položila ispit za negovateljicu i otišla na posao. Godinama je volontirala u žepačkom Crvenom križu. Ova uvek vesela devojka je bila glumica u Dečijem pozorištu, džudista u lokalnom klubu. Živela je sa roditeljima Snježanom i Jovom, sestrama Željkom i Natašom u Kiseljaku

"Sahrane su prilike kad treba dati savet, utehu, a njihova sudbina nas tera na ćutanje, muk. Molim vas da ovo bude opomena, posebno mladima, da sebe obuzdaju, da znaju da će pre stići ako sporije voze", rekao je sveštenik Živković opraštajući se od Nevene.

(Avaz.ba, Foto: Fejsbuk/Nevena Mijić)

Na sahrani i Džonatan Mur

Sahrani je prisustvovao i Džonatan Mur, šef misije OSCE-a u BiH, koji je lično izrazio saučešće porodici i prisustvovao sahrani i ukopu. On je rekao da saoseća sa roditeljima jer i sam ima ćerku malo stariju od Nevene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track