UBICE IZA REŠETAKA: Uhapšen i treći saučesnik u svirepom ubistvu Zeničanke (46)!
Foto: Printscreen Avaz.ba

Mučena pa zaklana

UBICE IZA REŠETAKA: Uhapšen i treći saučesnik u svirepom ubistvu Zeničanke (46)!

Bosna i Hercegovina -
ZENICA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uhapsili su juče i trećeg osumnjičenog, koji se dovodi u vezu sa surovim ubistvom Fuade Mahmić (46) iz Plahovića kod Zenice

Treći uhapšeni je Rasim Alić iz Zenice koji se sumnjiči da je pomagao u izvršenju krivičnog dela. On je, posle kriminalističke obrade, danas predat u nadležnost Tužilaštva ZDK na dalje saslušanje.

Prvoosumnjičeni Muhamed Mahmić (Foto avaz.ba)
Prvoosumnjičeni Muhamed Mahmić (Foto avaz.ba)

Podsetimo, sinoć su u kantonalno Tužilaštvo predati njen sestrić Muhamed Mahmić (18) i Tufik Osmanović zvani Tufo, koji se dovode u vezu sa ubistvom nesretne Mahmićeve. Još uvek traje njihovo saslušanje, nakon kojeg će se dežurna tužiteljica Jelena Bošnjak izjasniti o daljim radnjama i postupcima u ovom postupku.

Saučesnik  Tufik Osmanović (foto avaz.ba)
Saučesnik Tufik Osmanović (foto avaz.ba)

Telo Fuade Mahmić (46) prekuče je pronašao ribar, na levoj stranici obale reke Bosne u Blatuši. Telo je, pronađeno sa vezanim rukama i nogama i uvijeno u čaršav. Mahmićeva je u svojoj kući pretučena, mučena, davljena i zaklana, apotom bačena u reku.

Danas uhapšen Rasim Alić (foto avaz.ba)
Danas uhapšen Rasim Alić (foto avaz.ba)

Poslednji put Fuada je, prema rečima njenih komšija iz sela Plahovići, viđena kada je krenula da podigne penziju, a zatim je htela da obiđe sestru koja živi u Barama kod Zenice.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track