OCA MU UBILI OTROVNOM IGLOM: Kimov bratanac studirao u Mostaru!
Foto: Youtube Screenshot/al Jazeera

Mostarske veze

OCA MU UBILI OTROVNOM IGLOM: Kimov bratanac studirao u Mostaru!

Bosna i Hercegovina -

Sin ubijenog Kim Džong-nama, starijeg brata lidera Severne Koreje Kim Džong-una, nekoliko godina je proveo u BiH, gde je u Mostaru studirao na "Ujedinjenom svetskom koledžu".

Kim Jong-nam, stariji brat lidera Severne Koreje Kim Džong-una, ubijen je u Maleziji i to u stilu filmova o Džejmsu Bondu.

Malezijska policija potvrdila je da je reč o Kim Džong-namu, koji je javnosti u Bosni i Hercegovini postao poznat kada je 2011. godine objavljeno kako je njegov sin Kim Han-sol došao da studira u Mostar.

Dnevni avaz je tada ekskluzivno doneo informacije o tome kako unuk lidera Severne Koreje Kim Džong-ila, dolazi na studije u Mostar.

Mediji su tada na sve moguće načine pokušavali da dođu do mladog Koreanca, a on je u nekoliko izjava za medije istakao kako smatra da je njegov stric, sadašnji lider Severne Koreje Kim Jong-un, diktator.

Mladi Han-sol je očigledno delio mišljenje svog oca, koji je upravo zbog svojih stavova o stanju u Severnoj Koreji, i pozivanjem na reforme, ubijen.

Početkom 2013. godine, iz mostarskog Ujedinjenog svetskog koledža medijima su objavili kako Han-sol sve manje dolazi na časove, da bi potom 5. juna 2013. godine bilo objavljeno kako je diplomirao na ovom hercegovačkom koledžu.

Nakon stečene diplome, on je napustio Bosnu i Hercegovinu, pa se odselio u Francusku, gde je upisao Naučni univerzitet u Le Havru.

(Dnevni Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track