UŽAS U MOSTARU: Majka i sin (7) stradali u eksploziji, krvi i delova odeće bilo na sve strane!
Foto: Printscreen 24sata.hr

Nesreća nadomak kuće

UŽAS U MOSTARU: Majka i sin (7) stradali u eksploziji, krvi i delova odeće bilo na sve strane!

Bosna i Hercegovina -

MOSTAR - Snežana Mandraković (38) je sa sinom (7) brala šparoge u naselju Vihovići kod Mostara. U jednom momentu dečak je potrčao prema majci i nogom nagazio na zaostalu bombu čiji je osigurač verovatno iskočio zbog čega je došlo do eksplozije.

Dečak je od siline udara odbačen više od pet metara. Delovi odeće i krvi bili su razbacani unaokolo. Majka koje je lakše ranjena, počela je da doziva u pomoć.

Ubrzo je iz njihove dvadeset metara udaljene kuće dotrčao otac Zoran, koji je zgrabio dete čije je telo bilo obliveno krvlju. Srećom dečakovi vitalni organi nisu oštećeni eksplozijom. Kako se nezvanično saznaje iz bolnice, dečaku su razneseni neki mišići nogu, a ima rana po čitavom telu. Lekari su ga stavili u gips, jer se još ne usuđuju da diraju mnogobrojne gelere koji su ostali u telu, i pokušavaju da ih drže u stanju mirovanja.

Foto printskrin 24sat.hr
Foto printskrin 24sat.hr

Njegova majka ima više rana na nozi od gelera, koji su joj također ostali u telu, ali može da se kreće i puštena je kući.Nitko ne zna kako se ručna bomba "breda M35" popularno zvana "talijanka", koja se od početka proizvodnje 1935. koristila i u Drugom svetskom ratu i u poslednjem ratu, našla preko puta doma ove šestočlane porodice kod napuštene kuće, gde su majka i sin bezbrižno brali šparoge, kao i puno puta do sada.

Federalna uprava civilne zaštite saopštila je da je bomba zaostala od Drugog svetskog rata, jer devedesetih na ovom području nije bilo ratnih sukoba ali meštani veruju da bombu odbacio posle poslednjeg rata, pa su mnogi u strahu od nesreće i boje se da kretanja ovim područjem.

(24sata,hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track