SARAJKA DOŽIVELA ŠOK KAO DA JE UDARILA STRUJA: Došao da očita brojilo pa je hvatao za grudi!
Foto: Shutterstock

SKANDAL u sarajevu

SARAJKA DOŽIVELA ŠOK KAO DA JE UDARILA STRUJA: Došao da očita brojilo pa je hvatao za grudi!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Aida Krasnić-Jusufović iz Sarajeva prijavila je Policijskoj stanici Stari Grad E. H. radnika „Elektrodistribucije“ Sarajevo, zbog seksualnog napastvovanja

Krasnić-Jusufović ispričala je da je bila te subote (6. februara) bila sama u kući kada je neko pozvonio na vrata. - Otvorila sam i videla da momka koji očitava potrošnju električne energije.

Odmah je počeo sa neumesnim komentarima, na šta sam mu odgovorila da zapiše stanja sata i da ide. Dok sam čekala da upiše brojeve, rekao je kao u šali da neće da upiše pravo stanje s brojila već više kilovata, pa će mi doći veći račun - priča Krasnić-Jusufović. Kada mu je rekla da napiše kako jeste, on je počeo da je pipka i uhvatio je za grudi.

- Nisam verovala šta radi! Šokiralo me kada sam osetila njegove ruke na sebi. Taj mladić seksualno me napastvovao u mojom dvorištu, na mom kućnom pragu - ispričala je potresena Sarajka. Iako isprepadana i u šoku, kaže da je uspela da ga istera iz kuće i zaključa vrata. Policiju nije pozvala odmah jer, kaže nije znala njegov identitet pa da nije znala koga da prijavi, a to je uradila jučer, kada je saznala njegovo ime.

Tužiće i Elektroprivredu BiH... Aida Krasnić (Foto Printscreen avaz.ba)
Tužiće i Elektroprivredu BiH... Aida Krasnić (Foto Printscreen avaz.ba)

- Odmah sam pozvala „Elektrodistribuciju“, ali sam tada dobila samo izvinjenje operatera jer je "vikend i nema nadređenih". Ovo je strašno - kaže Krasnić-Jusufović. Dodaje da je ceo slučaj prijavila i menadžmentu „Elektrodistribucije“ i očekuje da ga kazne. U „Elektrodistribuciji“, kažu da su dobili prijavu protiv svog radnika.

- Tek nakon prijema pismene prijave možemo pokrenuti postupak. To uključuje i izjavu radnika na sve navode, dokaze dostavljene u prijavi i omogućavanje da i sam iznese svoju odbranu i dokaze. Ako se, posle disciplinskog postupka, utvrdi da je počinio povredu radne obaveze, biće mu izrečena odgovarajuća disciplinska mera - rečeno nam je iz informacionog odelenja „Elektrodistribucije“ Sarajevo. Krasnić-Jusufović kaže da će tužiti i "Elektroprivredu BiH", jer joj je njihov radnik naneo duševnu bol i seksualno je napastvovao.

- Sad manijaci mogu da rade šta hoće - pojašnjava ona odluku da u javnost iznese događaj od subote.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track