UŽAS U SARAJEVU: Telo devojke ležalo u kući u kojoj se okupljaju narkomani 8 dana, komšije u strahu
Foto: Profimedia

Brinu za bezbednost

UŽAS U SARAJEVU: Telo devojke ležalo u kući u kojoj se okupljaju narkomani 8 dana, komšije u strahu

Bosna i Hercegovina -

Telo devojke pronađeno je u napuštenoj kući u sarajevskom naselju Malta gde je, prema rečima policije, ležalo najmanje 7-8 dana, a iz MUP-a Kantona Sarajevo saslušali su četiri osobe u svojstvu svedoka.

Nakon pregleda, telo žene je prevezeno u mrtvačnicu Bare, gde će biti izvršena obdukcija, kao i identifikacija, navode iz policije.

Stanari Butmirske ulice pojašnjavaju da je ta kuća, pre dve i po godine navodno prodata jednoj firmi. Pređašnji vlasnik Josip Čota je posle prodaje se odselio. Posle toga, kuća je bila napuštena dok se u nju nije uselila jedna porodica. Nedavno su i oni otišli, a potom su u kući počeli da se skupljaju narkomani, koji su uznemiravali i plašili stanare okolnih objekata.

"Ta kuća je prodata u aprilu 2014. i od tada život ovde nije najprijatniji. Majka mi ostaje sama kada radim i nije mi jednostavno da je ostavim samu. Upozoravao sam gazdu firme, govorio da se plašim. Oni su trebali da ovde postave video-nadzor. Bojim se stalno da ne zapale ovu kuću, jer bi odmah planula i moja", priča stanar susedne kuće.

Stanarka obližnje zgrade ističe da se u zapuštenom dvorištu često mogu videti igle koje narkomani bacaju posle korišćenja.

"U četvrtak su se celu noć čule cika i vriska. Ne znam na kakvim su oni drogama da se onako ponašaju. Ti narkomani što se skupljaju u kući u ponedeljak su došli, verovatno videli da je ta žena mrtva, izašli i seli u kafić preko puta i pozvali policiju. Ona se verovatno predozirala u kući i da ne bi tu trunula, jer ne bi imali gde da sede, oni su pozvali policiju. Deset minuta pošto su seli u kafić, stigle su policija i Hitna pomoć. Lekari su ustanovili smrt i otišli", rekla je jedna od komšinica.

(Fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track