STUDENT IZ TUZLE POGINUO U AUSTRIJI: Kristijana Pejića (19) zgazio kamiondžija iz Bosne!
Foto: Facebook

poznat identitet poginulog BiH državljanina

STUDENT IZ TUZLE POGINUO U AUSTRIJI: Kristijana Pejića (19) zgazio kamiondžija iz Bosne!

Bosna i Hercegovina -
TUZLA - Devetnaestogodišnji Kristijan Pejić - Kiko iz Tuzle poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu Tauren (A10) u Austriji

Pejić je u Tuzli završio Medicinsku školu i vest o njegovoj tragičnoj smrti potresla je sve školske drugove, prijatelje i poznanike koji neopisivu tugu i bol za izgubljenim drugom izražavaju na društvenim mrežama.

“Još uvijek ne mogu poverovati da te nema, da si nas napustio... Zašto uvek najbolji i najfiniji ljudi stradaju? Zašto?”, napisao je jedan od Kristijanovih prijatelja.Nakon što se obave sve neophodne procedure, telo Kristijana Pejića Kike bit će dopremljeno u Tuzli gde će biti sahranjen.

Da podsetimo saobraćajna nesreća se dogodila u gradiću Špital an der Drau, a prema navodima austrijskih medija Kristijan Pejić je pokušao da pređe autoput.

Prema navodima austrijskih medija, Kristijan Pejić putovao je automobilom sa ujakom. Zaustavili su se na jednom od odmorišta pored autoputa, a u jednom trenutku Kristijan je pokušao preći cestu.

U tom trenutku njega je udario kamion za čijim je volanom bio 32-godišnji vozač iz Bosne i Hercegovine. Od udara kamiona pretrpeo je izuzetno teške povrede, i preminuo na putu do bolnice.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track