IZETBEGOVIĆ POSLE SEDNICE: Optuženi smo za izazivanje krize u BiH!
Foto: Printscreen

IZETBEGOVIĆ POSLE SEDNICE: Optuženi smo za izazivanje krize u BiH!

Bosna i Hercegovina -

Bakir Izetbeogvić održava konferenciju za medije posle prekinute sednice Predseništva BiH o reviziji tužbe.

"Predsedništvo je 4. oktobra 2004 godine donelo odluku o ovoj reviziji i nije bilo potrebe da se ove odluke nanovo donose. Jedino pravno zasnovana odluka koju smo danas mogli doneti jeste da se agentu oduzimaju prava koja su mu ranije data, ali gospodin Ivanić nije želio da se izjasni o tome. Gospodin Čović je napustio takođe sednicu, kako ne bi došlo do preglasavanja unutar Predsedništva.

U javnosti se prethodnih dana pokušava da prikaže da je revizija pokrenuta jednostrano, od bošnjačkog naroda, jedne trećine Predsedništva, mene ili nešto slično. To nije tačno. Odluka je donesena pre 15 godina, tada je imenovan i agent i tada je odlučeno o svim ovim procesima.

Od bošnjačkih predstavnika se očekivalo da aktivno učestvujemo u procesu zaustavljanja revizije. S obzirom da na to nismo pristali optuženi smo za izazivanje krize u BiH i regionu. To naravno nije tačno.

Revizija se odnosi na utvrđivanje istine o događajima koji su se dogodili pre 20 godina, pod vođstvom režima gospodina Slobodana Miloševića. Čemu onda bežanje od istine, čemu izazivanje krize, jer ako predstavnici srpskog naroda izađu iz vlasti bit će izazvana duboka kriza unutar BiH, a ja mislim da presudu suda kakva god ona bila moramo prihvatiti. Samo na istini možemo graditi bolju budućnost", kazao je Izetbegović u svom obraćanju.

IVANIĆ POSLE PREKINUTE SEDNICE: Ušli smo u ozbiljnu krizu u BiH! Od Srba očekujem razumne odluke

UŽIVO HAOS U SARAJEVU: Sakib Softić upravo stigao u Hag sa Izetbegovićevim zahtevom za reviziju

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 23.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track