VAMA NOVI TROTOAR, NAMA PRAZNE ŠERPE: Sarajlije besne zbog novog pločnika ispred Predsedništva
Foto: Klix.ba/ Davorin Sekulić

Protest

VAMA NOVI TROTOAR, NAMA PRAZNE ŠERPE: Sarajlije besne zbog novog pločnika ispred Predsedništva

Bosna i Hercegovina -

"Otvarate trotoare i ulice, a da zatvarate ubice?", bio je natpis na jednom od transparenata kojim su danas građani iskazali negodovanje povodom obilaska pločnika ispred svečanog ulaza u zgradu Predsedništva Bosne i Hercegovine, a jedan građanin je izveo i neobičan performans.

On je legao na trotoar ispred Predsedništva BiH lupajući kašikom u praznu šerpu i govoreći kako je dobra predsednička hrana. Pužući trotoarom je kazao kako će nam u narednom periodu biti sve bolje i bolje.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Neke od poruka koje su građani ispisali su bile: "Mi gradimo trotoar, trotoar gradi nas", "Otimačina bolnica, škola, zgrada, vode!!!", "1948. pruga Šamac - Sarajevo 239 km, 2016. Sarajevo trotoar 300 metara kvadratnih".

Inače, današnji obilazak povodom završetka rekonstrukcije pločnika koja je koštala više od 360.000 KM (180.000 evra) privukao je veliku pažnju javnosti.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Trotoar ispred Predsedništva BiH su obišli glavni sekretar Predsedništva BiH Dženan Selimbegović, načelnik Opštine Centar Nedžad Ajnadžić i predstavnici Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Adnan Alikadić i Fahrudin Djedović.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track