VASKRŠNJI PRIJEM VLADIKE GRIGORIJA: Izetbegoviću polupali jaja!
Foto: Printscreen Klix.ba

Saborna Crkva Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu

VASKRŠNJI PRIJEM VLADIKE GRIGORIJA: Izetbegoviću polupali jaja!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Svečani prijem povodom Vaskrsa održan je večeras u sedištu Mitropolije dabrobosanske u Sabornoj Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu

1 / 4 Foto: Printscreen Klix.ba

Prijem je za predstavnike verskih zajednica, političkog i društvenog života BiH, te diplomatskog kora organizirao episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, koji je i administrator Mitropolije dabrobosanske.

"Svojim dolaskom ukazali ste čast našoj zajednici, koja je u specifičnim okolnostima u gradu na Miljacki. Danas nećemo međutim o tome, želim da u jednoj rečenici izrazim ono čemu se nadam u budućnosti. Molim se za mir sreću i balgostanje ljudi svih vera i nacija koji ovde žive kao i vas koji su ovde u diplomatskoj službi. Isus Hrist u svakom vremenu jeste i znači isto - mir i život i stoga moja današnja poruka jedino može biti poruka mira i života" rekao je vladika Grigorije.

Foto Printscreen klix.ba
Foto Printscreen klix.ba

Vaskršnjem prijemu prisustvovali su predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, izaslanik predsednika entiteta Republike Srpske Miladin Dragičević, predsedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Aleksandra Pandurević, ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov, te drugi brojni gosti. U izjavi za novinare, vaskršnje praznike svim pravoslavcima u BiH i u dijaspori četsitao je i Bakir Izetbegović, predsedavajući Predsedništva BiH.

"Taj dan nas podseća da se život uvek obnavlja, da dobro pobeđuje zlo, da uvek pobeđuje nada da se na tome trebamo učiti. Mi se trebamo potruditi da u ovoj zemlji bude bolje , da se brže mirimo da brže idemo ka onome što ide svima nama u korist", kazao je Izetbegović.

Bakir Izetbegović se okušao i u tradicionalnom tucanju jaja, ali je izgubio i od vladike Grigorija i od ruskog ambasadora Petra Ivancova. (klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track