(VIDEO) DETALJI MASAKRA U DONJEM VAKUFU: Otišao po automat i izrešetao trojicu šumara!
Foto: Printscreen Youtube

Uhapšen ubica, njegov sin, brat i rođak

(VIDEO) DETALJI MASAKRA U DONJEM VAKUFU: Otišao po automat i izrešetao trojicu šumara!

Bosna i Hercegovina -

DONJI VAKUF - Danas oko 15 sati priveden Sabahudin Habib osumnjičen za trostruko ubistvo u Donjem Vakufu. Osim njega privedene su još tri osobe. Među njima su njegov sin, brat i rođak.

Pre hapšenja osumnjičenih osoba u prostorije Sektora kiminalističke policije MUP-a SBK stigli su dežurni kantonalni tužilac Ahmed Mešić, koji vodi istragu u ovom predmetu, te travnički advokat Bekir Ferizović.

"Sabahudin Habib iz Donjeg Vakufa je osumnjičen za ubistvo tri osobe u sticaju s krivičnim delima sprečavanje službene osobe u obavljanju dužnosti i nedozvoljeno posedovanje oružja. Po završetku saslušanja osobe će biti predate u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Travnik i tokom sutrašnjeg dana biće predložen pritvor" izjavio je Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK.

foto printscreen avaz.ba/N. Kreštalica
foto printscreen avaz.ba/N. Kreštalica

Šok, neverica i tuga vladaju selom Sokolina, nakon što je Sabahudin Habib u svom krvavom piru automatskom puškom izrešetao dva službenika Kantonalne uprave za šumarstvo Ferida Rahmanovića i Omera Bašića, te Ševku Draginovića, koji je bio angažovan za izvoz nelegalno posečenih stabala na tom području.

Naime, prema policijskom izveštaju, Habiba su njih trojica pokušala da spreče u krađi šume, nakon čega je on ispalio rafal na njih. Kako kažu meštani Sokoline, ovakvo nešto ne pamte. POsle masakra policija je okupirala selo. Policajci naoružani dugim cevima dežurali su pored kuće osumnjičenog Sabahudina. Sabaha Habib, čiji je muž prvi rođak uhapšenog Sabahudina, ispričala nam je kako je čula pucnjavu.

"Čula sam rafal i otvorila prozor da vidim šta se dešava. Kada sam videla da Sabahudin puca, prepala sam se i odmah zatvorila prozor. Ne znam šta se desilo Sabahudinu, do sada nije bio problematičan", kaže Habib.

Sabahudin ima suprugu i tri ćerke. Jedna je udata i ne živi tu. Razija Draginović, koja, takođe, živi u neposrednoj blizini, rekla nam je da se šuma u ovom delu sve više krala, i da su šumari samo radili svoj posao.

Kako saznajemo, Sabahudina su trojica ubijenih uhvatili kako izvlači "dva metra" drva, i hteli su da mu ih oduzmu. Sabahudin je svojim traktorom blokirao njihova vozila, otišao do kuće po automatsku pušku. Jednog od njih ubio je pored traktora. Preostala dvojica su počela da beže do svog automobila ali je Sabahudin jednog ubio u automobilu, a drugog automobila.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track