VIDEO DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SARAJEVU: Meci leteli na sve strane, gosti nisu imali gde da beže
Foto: Printscreen Avaz.ba/S. Saletović

Napadač uhapšen

VIDEO DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SARAJEVU: Meci leteli na sve strane, gosti nisu imali gde da beže

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Haris Godinjak (29) iz Sarajeva teško je ranjen sinoćnjoj pucnjavi u Sarajevu i lekari mu se bore za život.

On je upucan pred očima gostiju upucan u glavu isprd restorana „Tvins“ u sarajevskom naselju Mojmilo. Godinjak je sa teškim povredam opasnim po život prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gde mu se lekari bore za život.

Pod sumnjom da je pucao u Godinjaka uhapšen je Fahro Kahriman Cova (23) iz Sarajeva. Navodi se da je povod za pucnjavu taj što je Godinjak duže vreme malteretirao Kahrimana, a navodno su se sukobljavali zbog poslova s drogom. Prema nekim informacijama u napadu su učestvovale tri osobe. Nezvanično, napadač se sam predao.

Prema izjavama svedoka Godinjak je u kafiću bio sa prijateljima. U objektu se nalazilo i nekoliko rukometaša jednog sarajevskog kluba i planirali su da gledaju utakmicu Lige šampiona.

"Na vratima se pojavio napadač, koji je pozvao Godinjaka da izađe napolje, kako bi, navodno, raščistli neke svari. Razmenili su tek nekoliko reči i odmah je usledila pucnjava. Godinjak je pao, a gosti nisu znali gde da beže. Napadač je odmah pobegao", ispričao je jedan građanin, koji je želeo da ostane anoniman.

Prema drugoj verziji priče, napadač je odmah počeo da puca i najmanje jedan hitac je pogodio nesretnog mladića. Od očevidaca saznajemo da se ubrzo pojavio i Godinjakov otac koji je, kada je shvatio da mu je sin teško ranjen, vrištao i psovao.

foto printscreen avaz.ba/S. Saletović
foto printscreen avaz.ba/S. Saletović

Napadač je ispalio više hitaca, nastao je opšti metež u lokalu. Na portalu objekta puklo je staklo, a videla se i rupa od hica, dok su na stolovima unutar i izvan lokala ostale jakne izbezumljenih gostiju koji su spašavali žive glave.

"Gosti su se bukvalno bacali na pod, a potom jedni preko drugih panično bežali", rekao je jedan stanovnik Mojmila.Istražitelji su sa lampama u rukama tražili i sakupljali i najmanje dokaze korisne za daljnju istragu. Kako se moglo videti, interesantna im je bila i obližnja kladionica koja, navodno, poseduje videonadzor pa je moguće da je snimljen kompletan događaj. Ono što sinoć nije bilo poznato je motiv napada.

Haris Godinjak je inače i ranije punio stupce crne hronike. Interesantno je da je pre četiri godine u istom naselju učestvovao u pucnjavi u kojoj je teže ranjen tada 38-godišnji Jasenko Jahić. On je hapšen i 2011. godine kada je bio osumnjičen da je nožem nanio teške povrede Aldinu Smajkanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track