(VIDEO) DODIK: Obustavljanje istrage protiv napadača na Vučića pokazuje da u BiH nema pravde
Foto: Printscreen YouTube/RTS

Razotkrio zataškavanje

(VIDEO) DODIK: Obustavljanje istrage protiv napadača na Vučića pokazuje da u BiH nema pravde

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć da nije iznenađen što je obustavljena istraga protiv napadača na srpskog premijera na komemoraciji u Potočarima prošle godine i da to ukazuje da u BIH nema pravde.

U Sarajevu, kako je rekao, smatraju da je sasvim "prihvatljivo i razumno da se napadne bilo koji Srbin, pogotovo u Srebrenici". Dodik je ponovio da je Srebrenica "podvala" i dodao da bi se to i videlo kada bi se otvorili arhivi UN.

Predsednik Srpske kazao je za RTRS da je istragu o tome poveo MUP RS i da je evidentirano 11 ljudi, međutim, kako je naveo, tužilaštvo iz Sarajeva je oduzelo taj predmet.

"Visoki predstavnik je rekao da tužilastsvo BIH ima nadređenu poziciju na svim nivoima i može da izuzme predmet po svom nahođenju... Kada smo došli do podataka o tome, onda je došlo tužilaštvo iz Sarajeva i oduzelo predmet", rekao je Dodik i dodao da je tada znao "da od toga (istrage) nema ništa".

Dodik smatra i da su pojedini Srbi dozvolili da se u obaveštajnu službu vrate "obaveštajni kadrovi Alije Izetbegovića".

"Zbog lošeg karaktera naših ljudi koji tamo sede, poltrona, izdajnika desilo se to da ta obaveštajna služba služi isključivo za to da prati šta Srbi rade, šta radi rukovodstvo RS, a po nekim indicijama čak i šire", rekao je Dodik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track