(VIDEO) Dodik poklonio ćilime za Ferhat-pašinu džamiju!
Foto: Printscreen RTRS

Sve spremno za otvaranje

(VIDEO) Dodik poklonio ćilime za Ferhat-pašinu džamiju!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetio je danas obnovljenu Ferhat-pašinu džamiju u Banjaluci, koja će biti otvorena 7. maja.

Dodik je muftiji banjalučkom Osmanu Kozliću poklonio ćilime za novu džamiju.

"Jako sam zadovoljan i srećan što se sve odvija po planu i zahvalan sam predsedniku RS Miloradu Dodiku na današnjoj poseti i velikom poklonu koji nam je doneo", istakao je Efendija Kozlić.

Foto printscreen depo.ba
Foto printscreen depo.ba

Ferhadija je spomenik od izuzetnog kulturno-istorijskog značaja za Banjaluku, kazao je Dodik i ukazao da su preduzete sve mere da svečanost otvaranja protekne u najboljem redu.

"Nadam se da će se na otvaranju svi okupiti u najboljoj nameri i da će sve proći u najboljem redu", rekao je Dodik novinarima.

U Banjaluci se na otvaranju obnovljene džamije očekuje veliki broj zvanica, među kojima i turski premijer Ahmet Davutoglu. Dodikje danas rekao da mu želi dobrodošlicu i da očekuje da razgovaraju, bez obzira što, kako kaže, imaju različite stavove o nekim pitanjima.

Dolazak i boravak stranih delegacija i zvanica, 7.maja u Banjaluci, obezbedjivaće MUP RS, u saradnji sa svim bezbednosnim agencijama u BiH. Republika Srpska i njene institucije, rekao je Dodik, uvek pomažu izgradnju verskih objekata, bez obzira koja je religija u pitanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track