(VIDEO, FOTO) ZAJEDNIČKA VEŽBA Policije Srbije i Srpske razbile 17 terorista na graničnom prelazu
Foto: Printscreen YouTube/RTRS

Spektakularno

(VIDEO, FOTO) ZAJEDNIČKA VEŽBA Policije Srbije i Srpske razbile 17 terorista na graničnom prelazu

Bosna i Hercegovina -

Oko 200 pripadnika dveju policija, 50 vozila, pet letelica i pet plovila izvelo je danas na graničnom prelazu Trbušnica kod Loznice taktičko-pokaznu vežbu "Drina 2016".

Vežba, kojoj su prisustvovali predsednici Srbije i Republike Srpske Tomislav Nikolić i Milorad Dodik, premijerka RS Željka Cvijanović i ministri unutrašnjih poslova dve vlade, počela je intoniranjem himnom Srbije "Bože pravde", a zatim je raport predao komandir SAJ Spasoje Vulević.

Foto: Printscreen YouTube/RTRS
Foto: Printscreen YouTube/RTRS

Predsednici Nikolić i Dodik iskazali su zadovoljstvo i zahvalnost onima koji su omogućili ovu vežbu i kazali da će Srbija i Srpska uvek sarađivati u borbi protiv terorizma. Predsednik Srbije je kazao da nijedna reka ni more ne mogu i ne smeju biti granica za borbu protiv terorizma, da specijalne snage Srbije i Srpske uspešno sarađuju, razumeju se i dopunjuju, kao i da nema tog zadatka koji zajednički ne mogu da ređe.

"Narod koji ovo gleda mora znati da Srbija i RS imaju strukturu da uzvrate bilo kakav udar, jer terorizam nema granica. Posebno mi je zadovoljstvo što sam posmatrao policiju Srbije kako ponosno čuva teritoriju RS-a. Srbija nam je dala veliku podršku i hvala svima što su nam osigurali resurse i snagu da ovo održimo", kazao je predsednik Srpske.

Pretpostavka vežbe bila je da 17 terorista napada granični prijelaz Trbušnicu (Srbija). Teroristi su, podeljeni u nekoliko grupa, zauzeli prelaz i uzeli taoce.

Zatim su pripadnici dve policije žestoko napali teroriste, koji su, razbijeni, pokušali da pobegnu preko reke. U vežbi je pokazano i rešavanje talačke krize, otmice autobusa i ukazivanje pomoći povređenima.

Foto: Printscreen YouTube/RTRS
Foto: Printscreen YouTube/RTRS

Na improvizovanoj bini i sa obližnjih uzvišenja vežbu je posmatralo više hiljada gledalaca. RTRS je vežbu prenosio uživo i ima podatke da je prenos pratilo oko 10.000 osoba.

Za kraj vežbe skakali su padobranci sa zastavama Srbije, Srpske i jedinica koje su učestvovale u vežbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track