(VIDEO) TUMOR TEŽAK 31 KILOGRAM NOSILA U STOMAKU GODINAMA: Stoja je kod lekara otišla zbog noge!
Foto: Printscreen Youtube Atvbl I Printscreen Nezavisne

Bojala se da ode na pregled

(VIDEO) TUMOR TEŽAK 31 KILOGRAM NOSILA U STOMAKU GODINAMA: Stoja je kod lekara otišla zbog noge!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Stoja Popović (52), kojoj su banjalučki lekari iz stomaka odstranili tumor jajnika težak 31 kilogram, oseća se dobro i već je otpuštena na kućno lečenje.

Ona se vratila u svoje selo Branešci kod Čelinca gde se uspešno oporavlja.

Lekarski tim Univerzitetskog kliničkog centra RS koji je činilo 11 ljudi, od hirurga do instrumentara, napravio je pravi podvig. Za pacijentkinju, kažu lekari, bila je to operacija koja joj je spasila život. Ovaj izutezno komplikovan zahvat trajao je četiri sata.

Stoja na operacionom stolu... Foto privatna arhiva
Stoja na operacionom stolu... Foto privatna arhiva

Stoja kaže da se oseća dobro i da je rana ne boli, ali da mora da mirujem i čuva se od napora. Ova sitna ženica kaže da je zbog straha od lekara i dovela sebe u gotovo bezizlaznu situaciju. Ona je skoro dve godine odbijala savete porodice i komšija da ode na pregled, kada je stomak počeo da joj raste.

Stomak je počeo da joj raste pre nekoliko godina, ali je ona mislila da se udebljala. Međutim uskoro je postalo jasno da to nije samo0 višak kilograma, ali nije se žalila na tegobe i bolove i nastavljala je da živi i radi kao i inače.

"Bilo me je strah, ne mogu da kažem zašto, samo se nisam osećala prijatno kada sam razmišljala o tome", kaže Stoja.

Ne bi možda nikada ni otišla, da nije povredila nogu radeći u polju pa je morala da ode u Hitnu pomoć. Međutim, čim su joj videli stomak, lekari su je odmah uputili u UKC, gde je ubrzo dogovorena i urađena operacija koja joj je spasla život.

“Tolika tumorksa masa koja se nalazi u trbuhu, ugrožava vitalne funkcije svih organa počev od cirkulacije, funkcije bubrega, funkcije jetre, creva kažem još jedanput ovo se baš izuzetno retko dešava da se nađe u kliničkoj praksi”, kažeDragan Rakanović, anesteziolog

Stoja ko Stoja, kaže da jedva čeka da se potpuno oporavi i da rana zaceli pa da s evrati za mesec do dva svom starom životu i brizi o životinjama i poljoprivredi. Inače živi sama u porodičnoj kući, a sa njom bude povremeno i njen mlađi brat Miladin, kada ne radi na terenu.

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track