(VIDEO) PROTESTI I U SARAJEVU: Državljani Turske sa zastavama ispred holandske ambasade
Foto: Printscreen/ Facebook

Zbog proterivanja turske ministarke

(VIDEO) PROTESTI I U SARAJEVU: Državljani Turske sa zastavama ispred holandske ambasade

Bosna i Hercegovina -

Ispred holandske ambasade u Sarajevu danas je u 15 sati organizovano okupljanje građana, uglavnom državljana Turske koji žive u Bosni i Hercegovini, zbog proterivanja turske ministarke za porodična pitanja Fatme Betul Sajan Kaja iz Holandije.

Navodi da su građani Turske u BiH današnjim okupljanjem izrazili su svoje nezadovoljstvo zbog, kako su naveli, "sramnog" postupanja prema turskoj ministarki.

Navodi se da se grupa građana okupila ispred Sebilja na Baščaršiji odakle su krenuli prema holandskoj ambasadi.Podseća se da ministarki Sajan Kaji juče nije dozvoljen boravak u Holandiji i da je deportovana u Nemačku.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zapretio je danas da će Holandija "platiti cenu" nakon što je proterala tursku ministarku za porodicu Fatmu Betul Sajan Kaju iz svoje zemlje.

"Oni će sigurno platiti cenu i takođe, naučiti šta je diplomatija. Naučićemo ih međunarodnoj diplomatiji", rekao je Erdogan u Istanbulu.

"Hej Holandijo, ako žrtvujete tursko-holandske odnose zbog izbora u sredu, platićete cenu", dodao je on.

Erdogan je rekao da je s razlogom optužio holandsku vladu za nacizam i faišizam, rekavši da bi samo takvi režimi zabranili ministrima inostranih poslova da putuju izvan granica svojih zemalja.

"Rekao sam da sam mislio da je nacizam završen, ali nisam bio u pravu. Nacizam živi na Zapadu", izjavio je predsednik Turske.

On je zahvalio Francuskoj, koja je dozvolila turskom ministru inostranih poslova Mevlutu Čavušogluu da se obrati pripadnicima turske zajednice u francuskom gradu Mecu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 4. epizoda SEAL: Sve tajne "američkih foka"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track