(VIDEO) U BIH NIKAO ARAPSKI GRAD: U njega niko ne sme da uđe, opasan je zidinama i pod obezbeđenjem
Foto: Printscreen Youtube

grad u gradu

(VIDEO) U BIH NIKAO ARAPSKI GRAD: U njega niko ne sme da uđe, opasan je zidinama i pod obezbeđenjem

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina dobila je svoj prvi arapski grad.

Riječ je o Sarajevo Resortu Osenik u kojem su vlasnici svih kuća Arapi, a tokom leta građanima BiH ulaz je zabranjen. To je prvo naselje zatvorenog tipa u zemlji ograđeno visokom ogradom i pod zaštitom privatnog obezbeđenja. Trenutno je u naselju 160 kuća s velikim brojem propratnih sadržaja.

Gradić je sada pust i svima koji se ranije najave dopušteno je da ga obiđu, ali kada leti dođu Arapi, u resort smeju da uđu samo vlasnici kuća, konobari, spremačice, obezbeđenje...

"Vlasnici kuća su Arapi i oni se ne žele da se mešaju sa lokalnim stanovništvom. Imaju svoje običaje kada je reč o oblačenju, ponašanju, obavljanju molitvi itd, i ne žele da ih iko u tome ometa ili čudno posmatra", kaže sugovornik koji je želeo da ostane anoniman.

Kuće u gradu su se prodavale po ceni od oko 160.000 evra i nisu nuđene na tržištu BiH, ali zato reklame za njih u Kuvajtu "nisu silazile s TV-a".

Projekat izgradnje naselja u kom će moći da se smesti 1.125 turista počeo je 2013. godine, a stajao je oko 25 miliona evra. Naselje je otvoreno u loktobru prošle godine

(BiznisInfo.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track