(VIDEO) VAŠINGTON POST: Priča Hilari da je u Tuzli gađana iz snajpera najveća je laž svih vremena!
Foto: Printscreen Youtube

sve izmislila

(VIDEO) VAŠINGTON POST: Priča Hilari da je u Tuzli gađana iz snajpera najveća je laž svih vremena!

Bosna i Hercegovina -

VAŠINGTON - Izjava Hilari Klinton da je u BiH sletela pod snajperskom vatrom jedna je od najvećih izmišljotina svih vremena u američkoj politici koja je proverena od strane popularnog američkog sajta FacktCheck.org, napisao je "Washington Post"

LIst je juče reagovao povodom objavljivanja reklame Republikanske partije protiv Klintonove, gde je spomenuta i ta epizoda iz BiH.

Naime, Klintonova je tokom izborne kampanje 2008. godine tvrdila da je u martu u 1996. godine. godine sletela na aerodrom u Tuzli pod snajperskom vatrom. Američki sajt FacktCheck je proverio tu tvrdnju i objavio video-snimak u kojem se vidi da nije bilo nikakve snajperske vatre i da je Klintonova celu priču izmislila.

Foto printscreen youtube
Foto printscreen youtube

"U prvoj verziji njene priče, poslali su je tamo jer njen suprug predsednik Bil Klinton nije mogao da ide zato što je suviše opasno. Kada su njenu priču demantovali ljudi koji su s njom putovali, ona je događaje dodatno dramatizovala i čak počela da priča da su pucali na njih snajperima.

Postoje brojni problemi s pričama Klintonove", piše "Post". Inače, Republikanska stranka, oponent Klintonove na predstojećim predsedničkim izborima, objavila je reklamu u kojoj je pitala demokrate da li žele da podrže nekoga ko je poznat po izmišljenim pričama i skandalima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track