Prikaži najnovije vesti
RTRS, režija, Foto: Printscreen YouTube/RTRS
Sve najbolje!

(VIDEO) ZASLUŽENE ČESTITKE: Radio-televizija Republike Srpske proslavila 25 godina rada

BiH 1

Radio-televizija Republike Srpske obeležila je 25 godina svoga rada, a prijemu je prisustvovao i predsednik Srpske Milorad Dodik.

Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović zahvalio se institucijama Republike Srpske koje su sve ove godine bile uz RTRS i pružale im ogromnu podršku.

Draško Milinović: Imamo i najveću gledanost i najbolje rezultate (Foto: Printscreen YouTube/RTS) Draško Milinović: Imamo i najveću gledanost i najbolje rezultate (Foto: Printscreen YouTube/RTS)

"Mogu sa zadovoljstvom da istaknem da imamo i najveću gledanost i nabolje rezultate", rekao je Milinović i još jednom izrazio zahvalnost Vladi Srpske na podršci i pomoći u opremanju RTV Doma.

"Nastavićemo profesionalno da radimo i da promovišemo sve što je dobro u Republici Srpskoj", obećao je.

Milorad Dodik: RTRS = Republika Srpska (Foto: Printscreen YouTube/RTRS) Milorad Dodik: RTRS = Republika Srpska (Foto: Printscreen YouTube/RTRS)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je, obraćajući se prisutnima, čestitao 25. godišnjicu postojanja i rada Televizije Republike Srpske. Dodik je istakao da Televizija Republike Srpske kao deo Javnog servisa predstavlja mesto za rad i dokazivanje mladih i obrazovanih ljudi, da se pokažu i dokažu na medijskom prostoru u Republici Srpskoj.

Predsednik Srpske je naglasio da je RTRS jednako Republika Srpska i da Republika Srpska jeste RTRS.
Takođe je podsetio da  je RTRS prošla težak period rada i razvitka u proteklih 25 godina. Kao ono što ga posebno čini srećnim i ponosnim, Dodik je istakao izgradnju nove i moderne zgrade Javnog RTV servisa, koju je uporedio sa mnogo većim medijskim centrima u regionu. Posebnu zahvalnost za zgradu RTRS izrazio je Vladi Republike Srpske.

Spomen-ploča petorma radnicima RTRS-a poginulih tokom rata (Foto: Printscreen YouTube/RTRS) Spomen-ploča petorma radnicima RTRS-a poginulih tokom rata (Foto: Printscreen YouTube/RTRS)

U okviru obeležavanja 25 godina Radio- televizije Republike Srpske, u holu RTV Doma prethodno je za pet radnika ove medijske kuće poginulih tokom odbrambeno-otadžbinskog rata, otkrivena i osveštana spomen-ploča.

Foto: Printscreen YouTube/RTRS Foto: Printscreen YouTube/RTRS

U hotelu Bosna otvorena je izložba fotografija, koje svedoče o raznim situacijama na terenu u kojima su se našli zaposleni ove televizije tokom  25 godina. Posetioci će moći da vide kako je bilo raditi u smetovima, izveštavati u poplavama, kako su izgledale neke emisije, a ovekovečeni su i trenuci srušenih predajnika iz '95. godine.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir