VRATILA SE ZIMA: Sneg u BiH i Hrvatskoj, smrzavanje do kraja nedelje!
Foto: Printscreen Večernji.hr

IZ ŠORCEVA U ZIMSKE JAKNE

VRATILA SE ZIMA: Sneg u BiH i Hrvatskoj, smrzavanje do kraja nedelje!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Sneg je jutros padao u delovima Bosne i Hercegovine i Hrvatske

SARAJEVO - Sneg je jutros padao u Hercegovini, Lici, a čak se zabeleo i Brač.

Posušje i okolna mesta, kao i Tomislavgrad, već su potpuno prekriveni snegom. Zbog snežnog nevremena kod Posušja je jutros potpuno obustavljen saobraćaj. On je u prekidu na magistralnom putu M6.1 (Posušje - Tomislavgrad) jer se više kamiona, zbog snežnog nevremena, u mestu Studena Vrila preprečilo na putu.

Kao što su meteorolozi i najavljivali snežno nevreme, na iznenađenje mnogih, ipak je zahvatilo delove BiH. Vozači se upozoravaju na opreznu vožnju po mokrim i vlažnim kolovozima širom Hrvatskoj, a magla smanjuje vidljivost na putevima u centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Prvog dana ove nedelje biće kiša u nižim predelima i sneg u višim područjima BiH . Sneg ili susnežica se očekuju iznad 800 metara nadmorske visine, a očekuje se između 15 i 40 litara padavina po kvadratnom metru, najavili su meteorolozi.

I sutra se u regionu očekuje hladno, oblačno, povremeno sa kišom. Jutarnje tempreature kretaće se oko nule, a dnevna će biti maksimalno 16 stepeni. Slično će biti i usredu uz češća kišna razdoblja. Prema dugoročnim prognozama hladno vreme zadržaće se do kraja nedelje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track