VUČIĆ OTVORIO ŠKOLU U ŠAMCU: Deco uživajte u novoj školi, a Srbija će još više pomagati Srpsku!
Foto: Tanjug Marko Đoković

Pomoć poplavljenima

VUČIĆ OTVORIO ŠKOLU U ŠAMCU: Deco uživajte u novoj školi, a Srbija će još više pomagati Srpsku!

Bosna i Hercegovina -
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić svečano su otvorili novoizgrađenu Osnovnu školu "Srbija" u Crkvini kod Šamca

ŠAMAC - Premijer Aleksandar Vučić poželeo je danas mališanima Crkvine kod Šamca da uče i uživaju u novoj školi, koju im je poklonila Vlada Srbije, a okupljenim građanima poručio da će biti još zajedničkih projekata, te da uvek mogu da računaju da je Srbija s njima.

Foto Tanjug

"Na jedno uvek možete da računate, bilo da vam je lepo ili da ima problema, a to je da je Srbija uvek s vama, uvek je tu, i na narod i na građane Srbije uvek možete da računate", poručio je Vučić na otvaranju nove škole.

Foto Tanjug

Podsetivši da je nakon poplava 2014. pitao predsednika RS Milorada Dodika čime bi Srbija mogla da pomogne, te da je ovo druga škola u koju je uložila Vlada Srbije, Vučić je rekao da je toliko Srbija mogla za sada da pomogne, ali da će ove godine za RS biti namenjeno znatno vise novca, da će biti još škola, soprtskih dvorana...

foto tanjug
foto tanjug

Inače, škola u Crkvini je druga u RS koja nosi naziv "Srbija" - isto ime nosi osnovna škola na Palama koja je otvorena 2009. godine, a koja je, takođe, izgrađena zahvaljujući donacijama Vlade Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja