DOMAĆI DŽIHADISTA PRETI BIH Zaklaću muftiju nasred Baščaršije, ostale čekaju narandžasti kombinezoni
Foto: Prinskrin Yt

Monstruozna poruka

DOMAĆI DŽIHADISTA PRETI BIH Zaklaću muftiju nasred Baščaršije, ostale čekaju narandžasti kombinezoni

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Na Jutjubu je objavljen video na kome Amir Selimović, zvani Riba iz Svojata kod Živinica, preti svojim Bošnjacima, “Iblisovim” (šejtanovim) medijima u BiH i velikom muftiji BiH Huseinu Kavazoviću.

Selimović je od kraja 2014. godine u ratom zahvaćenoj Siriji, gde je odveo tada petomesečno dete i suprugu.

"Ja sam dete iz pakla doveo u blagostanje, jedino je blagostanje gde vlada šerijat. Crknite od muke, mi znamo da će vladati šerijat celim svetom. Ako se ne pokajete, radujte se svojoj propasti i narandžastim kombinezonima. To je poruka svim medijima Iblisovim u BiH", rekao je, između ostalog, Selimović u poruci objavljenoj na Jutjubu.

Obrušio se potom na Kavazovića, navodeći da on predvodi šiite u Iranu.

"Kako vas nije stid da hvalite reisa, ohalalio je kamatu, učešće u neverničkim vojskama u borbi protiv muslimana, za kog su demokratija i kufr i islam isto. Molim Alaha da njega i njegove sledbenike šiite zakoljem nasred Baščaršije", poručio je Selimović, iza koga se na video-snimku mogu videti zastava terorističke Islamske države, automatska puška i pištolj.

Naveo je i da su se sve svetske sile udružile u borbi protiv islama.

"Dokle ćete okretati leđa propisu džihada. Pridružite se u borbi na Alahovom putu ubijajući nevernike na svakom mestu", poručio je Selimović “braći s kojom je do juče bio u istom safu”.

Sa sadržajem objavljenog videa upoznati su i istražni organi u BiH.

(Hajat.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track