ZBOG BANDERA OFARBANIH U OLIMPIJSKE BOJE: Advokat Duško Tomić pretučen kod Bijeljine
Foto: Printscreen Youtube

Osnivač i generalni sekretar Dečije ambasade Međaši

ZBOG BANDERA OFARBANIH U OLIMPIJSKE BOJE: Advokat Duško Tomić pretučen kod Bijeljine

Bosna i Hercegovina -

Advokat Duško Tomić, osnivač i generalni sekretar Dečije ambasade "Međaši", potvrdio je da je u subotu, oko 17 sati, u dvorištu jedne porodice u Međašima kod Bijeljine, gde je bio na parastosu, pretučen.

Tomić kaže da mu se, kad je krenuo kući, obratio Mile Sekulić, predsednik Boračke organizacije, insistirajući da sačeka "minut da bi mu nešto rekao“.

- Sekulić kog, inače poznajem od malih nogu i kome je moja porodica uvek dosta pomagala, rekao mi je da je predsednik boraca i da hoće da prefarba bandere u selu i to one koje je u, pet olimpijskih boja, uz sva potrebna odobrenja farbala Dečja ambasada "Međeši". On je kazao da nama ne trebaju Ulica dece Evrope, da nam ne treba Ulica dece Afrike, Azije, i da će ostati samo Ulica dece Rusije. Rekao sam mu da to, nije u redu, a onda mi je, uz najteže psovke i uvrede, zadao četiri- pet snažnih udaraca rukom u stomak i ko zna koliko udaraca nogama, naočigled mnoštva prisutnih ljudi. Moj napadač je ovo uradio i da bi "skupio poene" u nekim moćnim političkim krugovima, koji na moje kritike o njima, evo, odgovaraju na ovakav način, preko ljudi poput Sekulića, koji potiče iz siromašne porodice i koji je u mojoj kuće 1.000 puta jeo, pojasnio je Tomić.

Ovaj advokat je kazao da nije zadobio teže povrede ali da mu je povređeno dostojanstvo i da je razočaran gde i s kim živi ali da će se i dalje boriti za bolje Međaše, za bolju Bijeljinu, a ne da njom vladaju kriminalci.

- Varaju se ako misle da će tako da me najure iz mog rodnog sela i moje Bijeljine i Semberije. Selo je inače proglašeno "dečijim selom", a nekome to izgleda ne odgovara što u našem selu širimo pozitivnu priču za mlade te što ćemo pored spomenika Nikole Tesle i violine Stefana Milenkovića na "dečjoj zemlji" postavit i reket Novaka Đokovića. Takođe, doneli smo odluku da pozovemo Krisa Gabrijela, uspešnog australijskog biznismena i vlasnik firme koja se bavi sektorom telekomunikacija i uspešno posluje na pet kontinenata, i njegovu supruga Džemila Talić-Gabrijel, rođenu Sarajka i jednu od najuspešnijih Bosanki u svetu da posete Međaše i dođu u Ulicu dece Australije, kazao je Tomić.

Tomić je slučaj prijavio Policijskoj stanici u Dvorovima, gde je dao izjavu o događaju. Očekuje da će njegov napadač biti procesuiran.

(Dnevni Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track