ZBOG BRUTALNOG UBISTVA POVRATNIKA: Dva muškarca iz Bijeljine osuđena na po 17 godina
Foto: Profimedia

Otkriveni DNK analizom

ZBOG BRUTALNOG UBISTVA POVRATNIKA: Dva muškarca iz Bijeljine osuđena na po 17 godina

Bosna i Hercegovina -

Kantonalni sud Tuzla je, nakon okončanog glavnog pretresa po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, objavio osuđujuću presudu za Slađana Mitrovića (26) i Sulejmana Đelibašića (27), sa područja Bijeljine.

Sud im je izrekao kazne od po 17 godina zatvora zbog krivičnog dela razbojništvo, prilikom čega je iz koristoljublja ubijen 75-godišnji Milan Sarić u njegovoj porodičnoj kući u naselju Sarići na području Teočaka u decembru 2015. godine.

Podsećamo, Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je Mitrovića i Đelibašića optužnicom teretilo da su kao saučesnici u periodu od 17. do 23. decembra 2015. godine ušli u kuću Milana Sarića u mestu Teočak, zavezali mu ruke iza leđa, zadali mu veći broj udaraca rukama, nogama i tupim predmetima u telo, te jedan udarac nogom u bradu koji je uzrokovao smrt Sarića. Nakon toga su ispremeštali stvari u kući pronašli i ukrali oko 750 KM koje je oštećeni imao u komodi.

Osumnjičeni su uhapšeni u februaru 2016. godine.Po naredbi ovog Tužilaštva, Centar za forenzička ispitivanja, veštačenja i istraživanja Federalne uprave policije je uradio DNK analizu bioloških tragova pronađenih na mestu događaja i uporedio ih sa uzorcima krvi osumnjičenih. DNK analizom je utvrđeno da biološki tragovi pronađeni u kući pripadaju osumnjičenim mladićima.

(Radiosarajevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track