Prikaži najnovije vesti
Granični prelaz, Republika Srpska, Foto: Youtube/Printscreen
Apsurd

ZBOG DVOJICE ARAPA BIH NA NOGAMA: Detektovan im eksploziv u kolima, ali sad niko ne zna gde su!

BiH 25

Zbog dvojice Arapa kompletan bezbednosni sektor BiH danima je na nogama. Apsurdna situacija dogodila se na graničnom prelazu Gradiška.

Arapi koji su boravili u Bosni i Hercegovini početkom meseca su pokušali da uđu u Hrvatsku i produže dalje za Francusku. Detektor je zapištao tek na hrvatskoj strani i u njihovom automobilu registrovao eksploziv.

Čim su videli da nešto nije u redu, Arape su uputili nazad u Bosnu i Hercegovinu. Ovu informaciju je potvrdio hrvatski MUP.

"Hrvatska policija sprečila je ulazak dve osobe u skladu sa zakonskom regulativom i nije utvrdila posedovanje predmeta koji bi ukazivali na počinjenje krvičnog dela", saopštili su iz Hrvatskog MUP-a.

Apsurd je što Arape, nakon povratka sa hrvatske granice, niko nije zadržao zbog dodatne provere nakon čega su se izgubili u nepoznatom pravcu. Nakon toga, danima su slobodno šetali Bosnom i Hercegovinom a pre sedam dana, prema nezvaničnim informacijama, bez problema su ušli u Srbiju. Potvrda stiže i iz Granične policije Bosne i Hercegovine, ali kažu, kako prenosi ATV, da upite ovakvog, ili sličnog sadržaja ne mogu da komentarišu.

Dragan Mektić, Foto: Fonet Dragan Mektić, Foto: Fonet

"U istraživanju događaja koji opisujete u zahtevu učestovalo je više sigurnosnih agencija bez čije saglasnosti Granična policija ne može davati informacije za javnost", kažu u Graničnoj policiji BiH.

U pitanju su ilegalni migranti, kaže ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić i samim tim prst u oko stavlja Graničnoj policiji koja je Arape detektovane na eksploziv bez problema propustila u Hrvatsku. Mektić zna samo da su nezakonito ušli u Bosnu i Hercegovinu, a nakon toga i u Hrvatsku.

- Mislim da su se u svemu tome stekla neka obeležja krivičnog dela koja se mogu dovesti u vezu sa terorizmom ili sa bilo čim, da bi onda bili procesuirani ili u Hrvatskoj ili ovde u Bosni i Hercegovini, ali još jednom kažem da nisam upoznat sa svim pojedinostima i svim detaljima - rekao je Dragan Mektić, ministar bezbednosti BiH.

Migranti koji uđu u Bosnu i Hercegovinu uglavnom je koriste kao tranzitnu zemlju prema zapadnoj Evropi. Pre dva meseca 13 migranata je ipak uspelo da pređe iz BiH u Hrvatsku, nelegalno i to mimo službenih graničnih prelaza.

(ATV)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir