ZBOG STATUSA O BURKAMA HAJKA NA SARAJEVSKU NOVINARKU: Pripadnik vojske BiH plaća da je siluju!
Foto: Printscreen Facebook

skandalozno

ZBOG STATUSA O BURKAMA HAJKA NA SARAJEVSKU NOVINARKU: Pripadnik vojske BiH plaća da je siluju!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Lejla Čolak, bh. novinarka, prijavila pripadnika Oružanih snaga BiH Mirzu Džidića iz Zenice, policiji Kantona Sarajevo (KS) jer je na društvenim mrežama pozvao javnost na njeno silovanje.

Džidić je nakon što je Čolakova iznela lično mišljenje o percepciji i transparentnosti religije u BiH napisao na svom Fejsbuk profilu: "Ima li kakav dobrovoljac da siluje lepu Lejlu, lično ću ga isplatiti".

Posle toga su usledile brojne poruke podrške i pozivi na fizičko maltretiranje i spaljivanje devojke, pa i od strane pripadnica nežnijeg pola, izvesnih Sabine Salković i Erne Potter Selimović. Čolakova je pretnje dokumentovano iznela u MUP-u KS, a obratila se pismeno i OS BiH.

"Religija je, kao i seksualnost najintimnija, i ne treba je nametati. To je sve što sam želela da kažem, kritikujući način na koji se ona prezentuje, ali ne i samu religiju ili njene vernike", napomenula je Čolakova za "Nezavisne".

Na svom Fejsbuk profilu ona je nošenje burki i nikaba na glavi ili bilo kakvo versko obeležje uporedili s nošenjem strap-ona u javnosti, odnosno seksualnog pomagala ili igračke.

"Zamisli da ideš okolo sa džinovskim dildom i traumiraš ljude. Vera bi trebalo da bude ono čovekovo najintimnije, kao i njegova seksualnost. Zadrži je za sebe i svoje istomišljenike. Ne nameći je ljudima. Ne traumatizuj ih. Nositi versko obeležje na glavi jednako je perverzno kao i nositi džinovski dildo. S tim da je dildo puno bezopasniji", napisala je ona.

Jasno joj je, kako je kazala juče, da ljudi sa drugačijim i ateističnim stavom u BiH nisu dobrodošli. "Ja prihvatam odgovornost za to što sam napisala, u smislu da mi je jasno da se to neće dopasti neistomišljenicima, da neće shvatiti ili će se naljutiti, ali postoje li granice, pitam ja, s obzirom na to da je reakcija poziv na silovanje i ubistvo", navela je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja