KO JE SNAJPERISTA IZ STAROG GRADA? Ubistvo Gorana Đuričkovića misterija i posle godinu dana
Foto: Printscreen YouTube/Rudar 7

Istraga tapka u mestu

KO JE SNAJPERISTA IZ STAROG GRADA? Ubistvo Gorana Đuričkovića misterija i posle godinu dana

Crna Gora -

Istražitelji ni posle godinu dana nisu uspeli da saznaju ko je ubio Budvanina Gorana Đuričkovića, na kog je sa zidina Starog grada iz snajpera pucano na današnji dan 2015. dok se šetao rivom ispred svoga lokala "Old fišermens".

Đuričković je i pre toga tri puta bio meta napada - prvi put ranjen je u Valensiji, kada je na njega pucano prilikom primopredaje pošiljke kokaina.

UBIJEN POZNATI BUDVANSKI UGOSTITELJ: Na vlasnika lokala pucano iz snajpera?

Upućeni tvrde da je on žrtva rata zbog krađe oko 300 kilograma kokaina u Španiji, odnosno da je glavni čovek koji je uspeo da prevari dostavljače za tovar droge težak više miliona dolara. Nezvanične informacije govore da je u aprilu prošle godine greškom ubijen njegov kum Saša Marković, sa kojim je Đuričković sedeo neposredno pr3e likvidacije.

Đuričković je ubijen ispred svog lokala (Foto: Printscreen YouTube/Rudar 7)
Đuričković je ubijen ispred svog lokala (Foto: Printscreen YouTube/Rudar 7)

Iz policije i tužilaštva tvrde da je uhapšeni Južnoafrikanac Majki Gregorij Feraris najpre priznao da je bio unajmljen da likvidira Budvanina, a onda je povukao priznanje i rekao da ga je dao pod prisliom policijskih inspektora.

SUROVI RAT BALKANSKE MAFIJE: Sukobljeni kotorski klanovi ne biraju sredstva, angažovali ubice iz BiH

U Beogradu je prethodno ubijen Đuričkovićev prijatelj - Cetinjanin Goran Radoman, navodno pripadnik jednog kotorskog klana i blizak prijatelj ubijenog Dragana Dudića Frica. Prema jednoj od verzija, kokain je ukraden iz njegovog stana u Valensiji u vreme kada je bio sa Đuričkovićem.

Foto: Printscreen YouTube/Rudar 7
Foto: Printscreen YouTube/Rudar 7

Rat zbog te droge nastavio se, a gotovo sve mafijaške likvidacije od početka 2015. godine povezuju sa sa tim slučajem. Istražitelji veruju da su žrtve tog rata i Podgoričanin Ivan Lopičić, Plužinjanin Božidar Cicmil, Kotorani Dalibor Đurić, Goran Biskupović, Miloš Bošnjak, Novljanin Radovan Matović - Rakela, Srđan Vlahović iz Podgorice.

CRNA GORA: Rasvetljeno ubistvo Radomira Đuričkovića

Posljednja u nizu je i likvidacija Cetinjanina Radomira Đuričkovića (41), rođaka Gorana Đuričkovića i kuma porodice Gorana Radomana. Predstavnici policije i tužilaštva prekjuče su obelodanili da zbog tog ubistva tragaju za Vukanom Vujačićem (21), Igorom Mašanovićem (20) i Mariom Miloševićem (35).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track