DRAMA U BIJELOM POLJU: Ujela ga šarka, lekari se za njegov život borili tri sata
Foto: Printscreen Krone.at

Jezivo

DRAMA U BIJELOM POLJU: Ujela ga šarka, lekari se za njegov život borili tri sata

Crna Gora -

Obrad Šekularac (68) iz bjelopoljskog prigradskog naselja Rastoka preživeo je juče ujed zmije i trosatnu komu. Njega je ujela šarka dok je bio u šumi zvanoj Gradina iznad Rastoke, gde je brao pečurke. Lekari su se za njegov život borili više sati.

On je rekao da je u komi bio više od tri sata i da su ga mnogi otpisali, verujući da neće uspeti da preživi ujed otrovnice.

"Pošto sam u penziji i nemam obaveza, prošetao sam do šume koja je iznad našeg sela i krenuo da berem pečurke lisičarke. Taman kad sam krenuo da uberem nekoliko pečurki, osetio sam strahovit bol u levoj nozi. Pogledao sam i video nestvaran prizor. Zmija! Pomislio sam u tom trenutku na najgore, s obzirom na to da sam u šumi bio sam, ali i zbog udaljenosti prve najbliže kuće”, priča Šekularac, koji je smešten na Intenzivnoj nezi Internog odeljenja Opšte bolnice Bijelo Polje.

Šekularac objašnjava da je bio priseban.

"Video sam da mi ide krv iz rane i čini mi se da je bilo više ujeda. Vezao sam ranu plastičnom kesom da bih zaustavio krvarenje. Nije mi u tom trenutku bilo preostalo ništa drugo nego da trčim koliko su me noge nosile do najbliže kuće brata od strica Veljka, koja je udaljena nekih kiliometar i po. Znao sam da, ako ostanem i onesvestim se, neću ostati živ. U početku sam trčao, a onda sam sve sporije išao jer sam polako počeo da osećam umor i vroglavicu. Bol u nozi se povećavao", prepričava Obrad.

Dodaje da je nekako krajnjim naporima stigao do kuće, nakon čega se, kako kaže, više ničega nije sećao.

"Kažu da sam pao u nesvet, a kasnije su mi rekli da sam puna tri sata bio u komi i da su se svi za to vreme borili za moj život. Prvo me je rođak odvezao do Hitne pomoći, a onda su priskočili u pomoć lekari, internisti Cvijeta Sekulić i Ivan Božović sa saradnicima", kaže Šekularac.

"Zahvalan sam lekarima i osoblju bolnice koji su mi spasli život. Imam dosta zdravstvenih problema. Srčani sam bolesnik, preležao sam infarkt, ugrađen mi je stent, a uz to sam šećeraš", navodi on.

Posle duge borbe da se Šekularcu spasi život, doktor Ivan Božović kaže da mu je ovo bio prvi slučaj u lekarskoj praksi da pomaže nekom od ujeda zmije.

"Bilo je baš nezgodno ali smo svi, angažujući makismalne napore, uz veliku terapiju, serum i antibiotike, uspeli da spasimo Obrada. Sad je u stabilnom stanju, oporavak traje dobro. Pratićemo njegovo stanje narednih dana i uputiti ga na kućno lečenja”, rekao je za Božović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ALARMANTNO: Srbija leglo zmija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track