POLICIJA PRETRESA OPOZICIJU CG: Upali u Medojevićev stan, forenzičari pretražuju Pokret za Promene
Foto: Vijesti/Miloš Rudović

POSLANICI DF ČEKAJU RASPLET SITUACIJE

POLICIJA PRETRESA OPOZICIJU CG: Upali u Medojevićev stan, forenzičari pretražuju Pokret za Promene

Crna Gora -

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kazao je danas da je policija upala u stan poslanika DF i lidera Pokreta za promene (PzP) Nebojše Medojevića i da pretresa i nosi iz stana određene tehničke sprave.

"Isto se dešava sa prostorijama Pokreta za promene. Policija čeka da upadne u prostorije tog konstituenta DF. Zbog ovakvog razvoja događaja, očekujemo da policija svakog momenta upadne u prostorije Skupštine Crne Gore. Za 18 časova zakazujemo konferenciju za medije. Ukoliko je bude moguće održati, biće održana u Skupštini Crne Gore", rekao je Radunović.

foto: Profimedia

Dva vozila policije nalaze ispred sedišta PzP čijem je predsedniku Medojeviću juče u Skupštini skinut poslanički imunitet. Prema nezvaničnim saznanjima, pripadnici forenzičkog dela jedinice policije ušli su u sedište PzP.

Prema nekim navodima, oni rade na uzimanju materijala koji bi mogao biti korišćen u sudskom procesu kao dokaz. Medojević se tada nalazio u prostorijama Skupštine, gde je sa poslanicima DF proveo noć.

Medojević, koji se sumnjiči za pranje novca, rekao je da se politička represija i nasilje prema DF nastavlja.

"Policajci su upali u moj privatni stan. Ni sam ne znam šta traže. Žele da uzmu moj kompjuter i ono što ja koristim za svakodnevni politički rad. Došli smo u situaciju da budemo predmet i direktne fizičke represije. Mislim da je ovo već pitanje za Duška Markovića i političku elitu u Crnoj Gori i Ivicu Stankovića do koje granice će tolerisati nasilje koje glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić radi na bazi lične mržnje, ličnog odnosa, potpuno neprofesionalno. Svi trpimo veliki teret. Ispred PzP se nalazi vozilo specijalnog tima policije. Sve im je otvoreno, mogu da nađu. U ovom slučaju nema nijednog dokaza, posle sedam meseci istrage, tužilac nema nijedan dokaz, nastavlja se maltretiranje i zastrašivanje funkcionera i članova PzP, ali to je nešto što postaje problem čitave Crne Gore", kazao je Medojević.

Radunović je kazao i da je Katnić tužilac koji se i ne zanima za dokaze.

"Po tome je poznat, verovatno je jedan od retkih u Evropi, njega zanima samo interes Mila Đukanovića i njegov lični interes", rekao je Radunović.

Poslanici vladajuće većine juče su izglasali ukidanje imuniteta Medojeviću po zahtjevu Specijalnog tužilaštva, a njegove kolege su ostale sa njim u poslaničkom klubu “da ga brane od hapšenja”.

Nezvanično, odluka Skupštine danas će biti dostavljena Specijalnom tužilaštvu. Nakon toga, Medojević će biti saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Sudeći po tome za koje krivično delo je osumnjičen i da je drugim članovima kriminalne grupe, kako ih je tužilaštvo označilo, sud odredio pritvor, takav predlog tužilaštva će najverovatnije biti upućen Višem sudu u Podgorici i za Medojevića.

To što se Medojević nalazi u prostorijama Skupštine, gde je ostao sa kolegama iz DF-a, neće biti smetnja da on bude priveden specijalnom tužiocu, tvrde izvori “Vijesti”.

Kurir.rs/Vijesti Foto: Vijesti/Miloš Rudović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Zašto je uhapšen Dejan Anđus?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track