(VIDEO) POŽAR PONOVO BUKNUO NA CG PRIMORJU: Vatrogasci spasavali kuće u Donjem Grblju
Foto: Facebook/Podgorički vremeplov

IMALI POMOĆ I IZ VAZDUHA

(VIDEO) POŽAR PONOVO BUKNUO NA CG PRIMORJU: Vatrogasci spasavali kuće u Donjem Grblju

Crna Gora -

Veliki požar ponovo je izbio na crnogorskom primorju, ovoga puta u Donjem Grblju, a prema rečima komandira Službe zaštite i spasavanja Kotor, Maksima Mandića, vatrogasci iz Tivta, Kotora i volonteri iz lokalnih mesta za sada su uspeli da odbrane kuće i objekte od vatrene stihije.

Ipak, kako je rekao, požar još nije loklizovan. Lokalni mediji prenose da je požar izbio jutros oko tri sata u donjogrbaljskom selu Vranovići.

Na lice mesta izašlo je 13 pripadnika kotorske Službe zaštite i spasavanja sa pet vozila, a vatrogasci su uspeli da spreče prodor vatre prema kućama uz pomoć privatnih preduzetnika i njihovih kamiona.

Veliku pomoć iz vazduha su pružile avio-jedinice Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore. Tri aviona pomagala su kotorskim vatrogascima da vatru stave pod kontrolu.

Na poziv za pomoć kolega iz Kotora, danas su se oko 15 sati akciji gašenja vatre u Donjem Grblju, priključili i pripadnici Službe zaštite Tivat.

"Petnaestak vatrogasaca sa pet vozila uspelo je da odbije vatru i spasi da vatra ne zahvati stambene objekte u selu Lješevići, rekao je komandir Službe spasavanja Tivat Zoran Barbić istakavši da su sigurno spasili desetak kuća.

Veliki šumski požar zahvatio je pre dva dana borovu šumu na prostoru između kompleksa Plavi horizont i terena FK "Sloga", a stanovnici turističkog kompleksa "Luštica Bej" su iz bezbednosnih razloga evakuisani iz naselja.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Facebook/Podgorički vremeplov

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić sa 600.000 evra hteo da ućutka Velimira Ilića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track