NASTAVLJENO, PA ODLOŽENO SUĐENJE LIDERIMA DF: Pretres se pomera za septembar
Foto: Vijesti.me/ Luka Zeković, Foto: Vijesti.me/ Luka Zeković

ZA NAVODNI POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA

NASTAVLJENO, PA ODLOŽENO SUĐENJE LIDERIMA DF: Pretres se pomera za septembar

Crna Gora -

U Višem sudu u Podgorici nastavljeno je suđenje liderima Demokratskog fronta i grupi ruskih i srpskih državljana za navodni pokušaj državnog udara na dan izbora 16. oktobra prošle godine.

Ipak, posle kraće pauze, sudija Suzana Mugoša saopštila je da se današnji pretres odgađa za septembar, kao i da će VDT Ivici Stankoviću ponovo biti prosleđen zahtev advokata za izuzećem Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

foto: Fonet/AP

Ona je kazala da je sudsko veće na pitanje branilaca da li bili pod merama tajnog nadzora rekla da to nije odluka koju donosi to sudsko veće, te da su dužni da se sa takvim zahtevom obrate upravi shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama.

"Veće nije ovlašćeno, a ni nadležno da nalaže Specijalnom državnom tužilaštvu šta će staviti, a šta ukloniti sa svog sajta", rekla je Mugoša.

Advokat odbrane zahteva da sudsko veće pogleda podnesak u kome traže dokaze da nisu prisluškivani. On smatra da nema uslova da se pretres danas održi.

Za pokušaj terorizma optuženi su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, a osim njih, na optužnici Specijalnog državnog tužilaštva su I ruski državljani Edvard Šišmakov, Vladimir Popov, Mandićev vozač Mihailo Čađenović i devet srpskih državljana.

Proces vodi veće sudije Suzane Mugoše, a jučerašnji pretres je trajao svega deset minuta jer je odbrana zatražila izuzeće Milivoja Katnića i Saše Čađenovića od VDT Ivice Stankovića.

Stanković je ovaj zahtev advokata odbrane odbio.

(Kurir.rs/ Vijesti.me)

Foto: Vijesti.me/ Luka Zeković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track