MEDOJEVIĆ O ODLASKU U TUŽILAŠTVO: Nisu umeli da pristupe mom računaru bez šifre, pa sam zato otišao
Foto: Vijesti/Luka Zeković

UKAZAO NA APSURDNOSTI SLUČAJA KOJI SE VODI PROTIV NJEGA

MEDOJEVIĆ O ODLASKU U TUŽILAŠTVO: Nisu umeli da pristupe mom računaru bez šifre, pa sam zato otišao

Crna Gora -

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević ponovio je da forenzičari i veštaci nisu mogli da uđu u njegov kompjuter i da je dobio poziv Specijalnog državnog tužilaštva da dođe i da šifru.

Specijalno državno tužilaštvo ranije danas demantovalo je navode Medojevića da je u SDT pozvan kako bi pomogao forenzičarima da pristupe njegovom računaru.

"Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić montirao je lažni slučaj pranja novca zbog lične osvete zbog mojih javnih kritika njegovih aktivnosti kao okupacionog upravnika Cavtata 1991/92 godine. Umesto da se bavi podizanjem materijalnih, tehničkih, finansijskih, ljudskih kapaciteta u SDT i istragama protiv crnogorske režimske korumpirane bande, on se ostrvio na najjači opozicioni savez izmišljanjem optužbi i teranjem nevinih ljudi u pritvor gde ostaju mesecima bez ikakvog zakonskog osnova", naveo je Medojević.

On je kazao da se odazvao pozivu SDT kako bi im pomogao da vode istragu protiv njega.

"Apsurdnost slučaja protiv mene ukazuje i oduzimanje mojih računara osam meseci nakon što SDT tvrdi da se delo desilo. Koristim i ovu priliku da pomognem SDT i da ih uputim da se delo pranja novca dešava u banci, a ne u stanu građanina ili u firmi ili u političkoj partiji. Da početak izvršenja dela traje manje od pet sekundi kada se sa posebnog računa u banci na kome su prenesene, prethodno usitnjene, svote novca na iznose od 10.000, prebacuju SWIfTOM na desetine ili stotine računa u zemljama sa of šor statusom. Ja sam optužen da sam prao legalan novac koji je Momir Nikolic podigao sa računa u banci. Ovo će biti prvi slučaj da je je neko optužen za pranje novca koji je podigao sa svog računa u banci i koji je dobijen legalnom prodajom sopstvene kuće", saopštio je Medojević.

Istakao je da je uvek spreman da pomogne "svojoj drzavi i da svoje znanje i informacije podeli sa profesionalnim i objektivnim državnim organima".

"Nažalost SDT pod rukovodstvom Katnića je obični partijski bič za progon DF. Istina je uvek jedna. Ja sam došao u SDT i dao šifru i tako pomogao SDT da preuzmu sadržaj sa mog kompjutera. Da nisam dao oni ne bi mogli da to urade. Neka javnost sudi ko je u pravu, ja ili Katnić", zaključio je Medojević.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Luka Zeković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: ŠOKANTNO! Oko 200 bombaša samoubica pripremljeno za napade po Evropi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track