CRNOGORAC OPLJAČKAO ZLATARU U ĐENOVI, PA GREŠKOM PUŠTEN: Pokrao vredne satove, a lako umakao policiji!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

PROŠAO SA PREKRŠAJNOM PRIJAVOM

CRNOGORAC OPLJAČKAO ZLATARU U ĐENOVI, PA GREŠKOM PUŠTEN: Pokrao vredne satove, a lako umakao policiji!

Crna Gora -

Zahvaljujući izuzetno lošoj komunikaciji među italijanskim policajcima, crnogorski državljanin kojeg je u petak posle podne zaustavila saobraćajna policija u predgrađu Đenove, zbog “ludačke” vožnje biciklom i obaranja pešaka, pušten je na slobodu iako je upravo on samo nekoliko minuta pre toga opljačkao zlataru koja se nalazila nekoliko ulica dalje.

Ccrnogorski državljanin je zaustavljen nakon kraće potere kroz uske ulice starog dela, a posle legitimisanja i izdavanja prekršajne prijave jer nije imao boravišnu dozvolu pušten je, jer saobraćajni policijaci nisi znali da se nekoliko trenutaka ranije dogodila pljačka, te da su počinioci sa lica mesta pobegli upravo biciklima.

“On je, kad je primetio da policija motorom ide za njim, ubrzao i skrenuo u uske ulice u nameri da im pobegne. Nakon stotinak metara, međutim, ostavio je bicikl i krenuo pešice da beži, ali su ga policajci sustigli, posle čega je čak pružio otpor pokušavajući da im se otme i pobegne. Legitimisan je i konstatovano je da nema boravišnu dozvolu, zbog čega mu je ispisana prekršajna prijava, posle čega je on odšetao, verovatno veoma zadovoljan, jer policija nije shvatila da je on jedan od razbojnika koji je samo nekoliko ulica dalje počinio pljačku zlatare iz koje je uzeto dvadesetak skupocenih satova”, navodie italijanski mediji, ističući da se ovakve stvari dešavaju jer policija nije dovoljno umrežena u sistem obaveštavanja.

Pljačka se dogodila u petak oko 16:30 časova u centralnoj ulici, kada su dvojica razbojnika velikim čekićem krenuli da razbijaju izlog zlatare.

“Dok je jedan od razbojnika pokušavao da razbije specijalno staklo na izlogu čekićem, drugi je pokušao da provali ulazna vrata, međutim, ona su odolela napadu što je omogućilo zaposlenima da obaveste policiju. Uvidevši da ne mogu da uđu u zlataru, razbojnici su kroz probušenu rupu na izlogu uspeli da pokupe dvadesetak skupocenih satova, a zatim su pobegli biciklima u pravcu centra grada”, navodi se.

Policija sumnja da je Crnogorac, koji je uhapšen pa pušten, jedan od razbojnika koji su u proteklom periodu na isti način, razbijanjem izloga čekićem, opljačkali još neke lokale u Đenovi.

(Kurir.rs/ Dnevne novine)

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kriminalci koji su obeležili 90-te!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track