VATRENA STIHIJA PRETI NJEGOŠEVOM MAUZOLEJU: U Crnoj Gori požari kod Tivta, Cetinja, Podgorice i Herceg Novog!
Foto: Reuters

EKIPE SU STALNO NA TERENU

VATRENA STIHIJA PRETI NJEGOŠEVOM MAUZOLEJU: U Crnoj Gori požari kod Tivta, Cetinja, Podgorice i Herceg Novog!

Crna Gora -

Dugo očekivana kiša koja je padala tokom vikenda nije do kraja ugasila požare na Luštici, pa su danas ponovo aktivna dva manja žarišta kod naselja Petrovići.

Vatra se primakla kućama na 50 metara, što je potvrdio i načelnik Službe zaštite i spasavanja u Herceg Novom Zlatko Ćirović.

"U selu Petrovići ponovo gori na dva mesta. Ekipa je konstantno na terenu i požar jeste na 50 metara od kuća, ali gasimo i nastojaćemo da ga zadržimo što dalje od kuća", rekao je Ćirović.

Kad je reč o Orjenu, situacija je nepromenjena, dim tinja kao i ranijih dana, ali je za sada pod kontrolom planinara – vatrogasaca, kao i pripadnika Vatrogasne jedinice.

Zbog visoke temperature, na području Podgorice aktivna su dva velika požara na Trmanju i Radovcu, na Cetinju se vatra približila Mauzoleju na Lovećenu, a u Tivtu gori na dve lokacije.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Podgorice Andrija Čađenović kaže da su na lokacijama u ovom gradu stacionirane ekipe vatrogasaca koje po potrebi gase požare na nepristupačnom terenu.

"Po potrebi i ako se steknu uslovi za to, u gašenje će se uključiti avioni Direktorata za vanredne situacije", rekao je Čađenović.

Cetinjski vatrogasci i danas se bore sa požarima, a najkritičnija situacija je na Lovćenu, gde je vatra zahvatila Nacionalni park "Lovćen" i spušta se prema gradu, a najteže je u delu ispod Negoševog mauzoleja.

Na terenu su svi članovi Službe zaštite i spasavanja Cetinje i službenici Nacionalnog parka "Lovćen", a na delu od Bostura do Njegoševog mauzoleja raspoređeno je 30 pripadnika Vojske Crne Gore.

U opštini Tivat danas oko podneva pogorđana je situacija na požaru kod Topliša koje različitim intenzitetom gori već dvadesetak dana. Jak severozapadni vetar raspirio je vatru koja se spuštala prema Tivatskom polju.

Tivatski vatrogasci uložili su maksimum napora da obuzdaju požar. Sprečeno je i širenje požara prema vodoizvorištu i pumpnoj stanici Topliš.

Na terenu je bilo đest ekipa Službe zaštite i spasavanja Tivta i Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Krtoli" iz Radovića, a u pomoć im je pritekla i jedna ekipa Službe spasavanja iz Kotora.

Kurir.rs/Fonet/Tanjug Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandalozno! Prvi čovek BIA krši zakon! Pogledajte gde je Gašić bio u subotu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track