(VIDEO) IZGUBLJENI PLANINAR ZAPALIO BRDO IZNAD BARA: Poljaka nisu pronašli, a vatra guta Šušanj!
Foto: Printscreen Vijesti.me

vatrogasci nemoćni

(VIDEO) IZGUBLJENI PLANINAR ZAPALIO BRDO IZNAD BARA: Poljaka nisu pronašli, a vatra guta Šušanj!

Crna Gora -

BAR - Veliki požar buknuo je večeras u Baru, a pretpostavlja se da ga je izazvao planinar iz Poljske koji se izgubio na obližnjem brdu, kada je pokušao da signalizira gde se nalazi.

Požar je zahvatio veliku površinu na brdu Šušanj iznad istoimenog barskog naselja, a vatra se nošena vetrom spustila do naselja, preneli su mediji.

"Požar za sada ne preti kućama ali je nepristupačan pa je gašenje za sada nemoguće", saopštili su u lokalnoj službi zaštite iz koje će tražiti uključivanje protivpožarne avijacije.

Načelnik službe zaštite Bara Velizar Čadjenović rekao je "Vijestima" da je obavešten da je vatru zapalio planinar iz Poljske koji se izgubio i na taj način želeo da signalizira gde se nalazi.

"Obavešten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u nameri da signalizira na kom se mestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vetra i suve vegetacije odmah proširila na veliki deo brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vetra, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušnja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca", precizirao je Čadjenović.

Zbog nepristupačnog terena vatrogasci će po njegovim rečima ujutru početi akciju gašenja požara. Poljak još nije pronađen, rečeno je "Vijestima" u policiji u Baru.

Kurir.rs/vijesti.me

Foto printscreen vijesti.me/čitalac

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Ko postavlja bombe na Vračaru?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track