UBIJEN BIVŠI CRNOGORSKI FUDBALER: Još jedno ubistvo koje je potreslo Kotor
Foto: Printscren Facebook

tragedija

UBIJEN BIVŠI CRNOGORSKI FUDBALER: Još jedno ubistvo koje je potreslo Kotor

Crna Gora -

Bivši crnogorski fudbaler Goran Lenac (33), preminuo je u subotu uveče od povreda koje je zadobio kada mu je nepoznati napadač pucao u glavu na stadionu lokalnog fudbalskog kluba "Bokelj" u Kotoru.

Lenac je ranjen oko 19.30 sati, a preminuo je u bolnici u Risnu oko 23 sata, uprkos velikom naporu lekara da mu spasu život. Lencu je, dok je trenirao, prišao krupniji, crnokosi muškarac i ispalio mu hitac u glavu, tvrde nezvanični izvori. Nakon ranjavanja policija je blokirala grad i tragala za napadačem, ali ta potraga nije rezultirala hapšenjem.

Kotorski inspektori proveravaju video nadzor u tom gradu da bi utvrdili da li je Lenac praćen i ko bi mogao biti odgovoran za njegovu likvidaciju.

Ovo ubistvo je još jedno u nizu onih koja su potresla Kotor ove i prethodnih godina, dogodilo se zapravo usred Škaljara, “rodnog naselja” istoimene ozloglašene kriminalne grupe.

Ipak, crnogorski mediji za sada nisu objavili da li ubistvo Lenca ima bilo kakve veze sa kriminalnim poslovima ili sa sukobom zaraćenih klanova - škaljarskog i kavačkog.

Ovaj krvavi sukob traje od 2015. godine, a njegov uzrok je nestanak (odnosno krađa) oko 300 kilograma kokaina namenjenog distribuciji na Balkanu u španskoj luci Valensija.

(Kurir.rs/Vijesti)

Foto Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track