UBISTVO STARICE KOD PLAVA: Opljačkali je i prebili, pa jedan drugog optužili za njenu smrt
Foto: Vijesti/Jadranka Ćetković

SVIREPI ZLOČIN KOD PLAVA

UBISTVO STARICE KOD PLAVA: Opljačkali je i prebili, pa jedan drugog optužili za njenu smrt

Crna Gora -

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju privodi kraju istragu brutalnog razbojništva i ubistva Gordane Dašić (84) u Brezovici kod Plava i teškog povređivanja njenog supruga Vuka Dašića (82).

Forenzički centar u Danilovgradu završio je DNK analizu izuzetih materijalnih dokaza sa mesta zločina i prema pouzdanim saznanjima, pronađeni su tragovi krvi pokojne Gordane na odeći osumnjičenih Marka Šoškića (24) iz Brezojevice i Aleksandra Konatara (35) iz Bijelog Polja.

Konstatovano je da je kod nje nastupila nasilna smrt i da je na telu bilo više povreda. S obzirom da su analizirani svi raspoloživi materijalni dokazi i da je u svojstvu svedoka saslušan oštećeni Vuk Dašić, uskoro sledi i podizanje optužnice protiv aktera tog svirepog zločina.

foto: Kurir.rs/Aleksandar Jovanović

Šoškiću i Konataru je još ranije određen pritvor, a obojica su priznali da su počinili razbojništvo, međutim, kada je u pitanju prebijanje i ubistvo starice, međusobno su optuživali jedan drugog. Šoškić je dva puta saslušan u tužilaštvu i kao glavnog egzekutora označio je Konatara, dok je Konatar za glavnog aktera svirepog zločina označio Šoškića.

Oni su 31. maja ove godine, oko pola noći, u mestu Brezojevice, kod Plava, u nameri da od oštećenih Vuka i Gordane Dašić oduzmu novac, po prethodnom dogovoru iz koristoljublja, Šoškić i Konatar sa umišljajem ubili Gordanu, a pokušali da ubiju i Vuka.

Tom naredbom je obuhvaćen i Nikola Knežević, zbog neprijavljivanja krivičnog dela, ali njemu nije određivan pritvor.

Kurir.rs/CDM Foto: Vijesti/Jadranka Ćetković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track