PODGORICA ODBILA ZAHTEV SPC: Umesto hrama Vasilija Ostroškog grade auto-perionicu!
Foto: Printscreen Vijesti.me

ignorisali i peticiju građana

PODGORICA ODBILA ZAHTEV SPC: Umesto hrama Vasilija Ostroškog grade auto-perionicu!

Crna Gora -

PODGORICA - Iako je detaljnim urbanističkim planom u podgoričkom naselju Konik na prostoru nekadašnje pijace predviđena gradnja verskog objekta Grad je saopštio da će na ovoj lokaciji biti auto-perionica.

Na ovom mestu krajem aprila mitropolit crnogorsko-primorski Amfilofije služio je liturgiju, najavljujući da će se ovde graditi Hram Svetog Vasilija Ostroškog.

Međutim Grad je ipak odlučio da na ovom mestu u narednih godinu dana bude sagrađena auto-perionica. Na prostoru nekadašnje pijace na Koniku već su počeli radovi na izgradnji ovog montažnog objekta.

foto: Printscreen Vijesti.me

U aprilu, posle rušenja pijace, predstavnici Mitropolije su podneli zahtev Gradu za ustupanju zemljišta za potrebe izgradnje Hrama Svetog Vasilija Ostroškog. Uz zahtev, predata je i peticija za izgradnju hrama koju je potpisalo oko 6.500 građana tog podgoričkog naselja.

Iz gradske uprave nisu saopštili zašto nisu odgovorili na zahtev Mitropolije crnogorsko-primorske u vezi sa izgradnjom Hrama Svetom Vasiliju Ostroškom na pomenutoj lokaciji.

Kurir.rs/vijesti.me

Foto printscreen vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track