MULJAŽA U LUTRIJI CRNE GORE: Radnici ojadili kompaniju za više od pola miliona evra!
Foto: Vijesti.me/ Boris Pejović, Foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

POTVRĐENE OPTUŽNICE

MULJAŽA U LUTRIJI CRNE GORE: Radnici ojadili kompaniju za više od pola miliona evra!

Crna Gora -

Osnovni sudovi u Rožajama i Cetinju potvrdili su optužnice nadležnih tužilaštava protiv sedmoro bivših radnika Lutrije Crne Gore koji su oštetili tu kompaniju za preko pola miliona eura.

"Osnovni sudovi u Rožajama i Cetinju potvrdili su optužnice nadležnih tužilaštava protiv okrivljenih Ilije Đukanovića (Podgorica), Vladimira Beloice (Rožaje), Nenada Tatara (Cetinje), Mladena Danića (Cetinje), Danijele Popović (Cetinje), Sanje Leković (Budva) i Dragane Drakulović (Budva), zbog produženog krivičnog dela računarska prevara u sticaju sa produženim krivičnim delom zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. U optužnici je navedeno da su okrivljena lica, dok su bila u radnom odnosu u akcionarskom društvu Lutrija Crne Gore, kao odgovorna lica, zloupotrebivši položaj i poverenje poslodavca, u periodu od januara 2013. do avgusta 2016. godine, pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 512.581,00, i oštetili akcionarsko društvo Lutrija Crne Gore iz Podgorice za navedeni iznos," stoji u saopštenju Lutrije Crne Gore.

Kako navode, okrivljeni su onesposobljavali video nadzor i potom otklanjali sigurnosne uređaje sa elektronskih ruleta, kako bi lične dobitke predstavaljali kao da su dobici korisnika igara na sreću.

"Okrivljeni su zajedničkim delovanjem u poslovnim jedinicama Lutrije Crne Gore – prostorima za priređivanje igara na sreću u Rožajama, Budvi i Cetinju vršili nedozvoljene i nezakonite radnje na rekvizitima za igre na sreću – elektronskim ruletima.

Okrivljeni su onesposobljavali sigurnosni video nadzor, nakon čega su mehaničkim putem otklanjali sigurnosne uređaje sa elektronskih ruleta koji služe za sprečavanje neregularnog i nedozvoljenog učestvovanja u igri na sreću i zaključivanja ugovora o opkladi, pa su sebi projektovali dobitke koje su podizali sa blagajne. Ti dobici su bili predstavljani kao da su ostvareni regularnom igrom od strane učesnika u igrama na sreću.

Pored ovih nedozvoljenih radnji okrivljeni su zajedničkim delovanjem uništili softver i bazu podataka rekvizita za igre na sreću iz prostora Lutrije Crne Gore u Budvi, zbog čega se iznos protivpravne imovinske koristi i štete pričinjene Lutriji Crne Gore vršenjem nezakonitih radnji na rekvizitu u poslovnoj jedinici u Budvi može utvrditi samo za period od avgusta 2015. do avgusta 2016.godine," kazali su iz Lutrije.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track