BOŠKOVIĆ: NATO preuzima kontrolu nad vazdušnim prostorom Crne Gore
Foto: Printscreen YouTube

CRNOGORSKI MINISTAR ODBRANE

BOŠKOVIĆ: NATO preuzima kontrolu nad vazdušnim prostorom Crne Gore

Crna Gora -

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković izjavio je da će kontrolu vazdušnog prostora te države vršiti Grčka i Italija, članice Alijanse.

Gostujući u Jutarnjem programu TVCG, Bošković je rekao da je u toku postupak potpisivanja tehničkih sporazuma sa NATO-om, Grčkom i Italijom.

"Upravo će Grčka i Italija raditi ’er polising‘ za Crnu Goru, kao što to rade već duži niz godina. To nas ništa ne košta", kazao je Bošković.

foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Govoreći o predlogu zakona o potvrđivanju sporazuma između strana severnoatlantskog ugovora o pravnom položaju njihovih snaga kojima se garantuje poseban status u Crnoj Gori, Bošković je kazao da je usvajanje tog akta u Skupštini bila obaveza koja proizilazi iz članstva u NATO-u. On je dodao da je Crna Gora imala obavezu da u roku od šest meseci od pristupanja NATO-u usvoji sporazume koji daju poseban status pripadnicima Vojne alijanse.

"Poseban status nije ništa novo i nepoznato", kazao je Bošković i dodao da su te sporazume prihvatile sve članice NATO-a. Članstvo u NATO-u Podgoricu će koštati 475.000 evra na godišnjem nivou i to je, kako dodaje ministar, jedina obaveza koju Crna Gora ima prema Alijansi.

"To je jeftiniji sistem za Crnu Goru", kazao je Bošković i dodao da je Vojska Crne Gore apsolutno spremna za članstvo u NATO-u, ali i da je ključna njena dalja modernizacija.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen YouTube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KLJUČNI SVEDOCI U TUŽILAŠTVU! Da li je baka sa kozama videla Zorana Marjanovića na nasipu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track