HOĆE LI MAROVIĆI OSTATI BEZ IMOVINE: Dok se Miloš šeta po Beogradu, tužilaštvo traži da mu se oduzme sve što ima!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

OSTAĆE BEZ IMOVINE

HOĆE LI MAROVIĆI OSTATI BEZ IMOVINE: Dok se Miloš šeta po Beogradu, tužilaštvo traži da mu se oduzme sve što ima!

Crna Gora -

PODGORICA - Miloš Marović i njegov otac, bivši funkcioner DPS-a Svetozar Marović i dalje se nalaze u Beogradu.

O njihovom daljem statusu povodom optužbi Specijalnog državnog tužilaštva SDT da su deo imovine stekli na ilegalan način, još nije odlučeno.

Ročište na kojem bi trebalo da se razmatra zahtev SDT-a da se trajno oduzme imovina Milošu Maroviću, zbog osnovane sumnje da je nezakonito stečena, zakazano je za 7. novembar.

Miloš Marović boravi trenutno u Beogradu kao slobodan građanin. Njemu je državljanstvo Crne Gore prestalo da važi i on je sada državljanin Srbije.

To je potvrdio advokat koji zastupa Miloša i Svetozara Marovića, Zdravko Begović. Svetozar Marović je, prema rečima Begovića, i dalje u bolnici za mentalno zdravlje i njegovo zdravstveno stanje je loše.

“Još uvek nema ništa novo što se tiče postupka koji se vodi protiv Miloša i Svetozara Marovića. Oni se nalaze u Beogradu. Svetozar Marović je i dalje u bolnici za mentalno zdravlje. Nema naikakvih promena u odnosu na njegov status. On je pacijent, odnosno bolesnik”, kazao je Begović.

Miloš Marović je podneo zahtev Ministarstvu pravde Crne Gore da kaznu izdržava u Srbiji. Međutim, iz Ministarstva su saopštili da je on dužan da kaznu izdržava u Crnoj Gori.

On objašnjava da je stvar nadležnih organa to kako dalje da se definiše Milošev status u pogledu izdržavanja kazne. Prema nagodbi koju je Miloš potpisao sa Tužilaštvom 30. decembra prošle godine, pored kazne zatvora on je prihvatio da plati državi 380.000 evra. Presuda mu je izrečena krajem jula, nakon što je Viši sud prihvatio sporazum o priznanju krivice u ovom predmetu.

Specijalno državno tužilaštvo traži da se Milošu Maroviću oduzme zemlja u Prijevoru, stan u Budvi, stan koji se vodi na njegovu suprugu, stan i poslovni prostor njegovog šuraka.

Za njim je Interpol Podgorica raspisao poternicu jer je presudom Višeg suda osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog učešća u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mestu Prijevor iznad Jaza.

Kurir.rs/CdM

Foto printscreen vijesti.me/Savo Prelević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo ko je srušio alibi Zorana Marjanovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track