(VIDEO) RUSIJA ODBILA DA NIKIĆA IZRUČI CRNOG GORI: Prevodilac DF dobio status izbeglice
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Youtube

UHAPŠEN U APRILU

(VIDEO) RUSIJA ODBILA DA NIKIĆA IZRUČI CRNOG GORI: Prevodilac DF dobio status izbeglice

Crna Gora -

Rusija je odbila da izruči crnogorskog državljaina Ananija Nina Nikića, službenog prevodioca opozicionog Demokratskog fronta, koji se sumnjiči da je učestvovao u planiranju navodnih terorističkih napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine, dodelivši mu status izbeglice, saopštilo je rusko tužilaštvo, prenosi RIA Novosti.

Kako je prethodno saopštilo crnogorsko Ministarstvo pravde, Crna Gora je o tome obaveštena dopisom Generalnog tužlaštva Ruske Federacije od 9. oktobra.

Cnogorske vlasti sredinom oktobra uputile su zahev kolegama u Rusiji da ih obaveste u kojoj je fazi postupak za izručenje Nikića koji je 2. aprila uhapšen u regiji Rostov, nakon čega mu je određen ekstradicioni pritvor.

Nakon nekoliko meseci provedenih u pritvoru zvanični prevodilac DF-a se našao na slobodi, uz obavezu da ne sme da napusti teritoriju Rusije i da redovno treba da se javlja njihovim vlastima.

Za Nikićem je u februaru raspisana međunarodna poternica i crnogorski istražitelji imali su operativna saznanja da je begunac u Rusiji.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track