(VIDEO) MASOVNA TUČA CRNOGORSKIH I ALBANSKIH ĐAKA: Evo šta se krije iza snimka koji je zgrozio region
Foto: Facebook/Podgorički vremeplov

U GIMNAZIJI U TUZIMA

(VIDEO) MASOVNA TUČA CRNOGORSKIH I ALBANSKIH ĐAKA: Evo šta se krije iza snimka koji je zgrozio region

Crna Gora -

Nastavničko veće gimnaziji "25. maj" u Tuzima je donelo odluku da isključi 12 učenika iz škole dok su 22 učenika dobila ukor zbog više tuča koje su se desile u holu škole.

Prema saznanjima Novosti, ovakvoj odluci prethodio sukob u kojem su učestvovali đaci albanskog i crnogorskog odeljenja.

"Učenici koji su svojim neprimerenim i nedoličnim ponašanjem, a koje se u školi neće tolerisati, pokazali nezrelost, bahatost i nedostatak osnovne kulture za buduće akademske građane i koji treba da postanu nosioci društvenog razvoja i primer budućim generacijama, snosiće odgovarajuće posledice", rekla je direktorka gimnazije Milana Dabović u zvaničnom saopštenju.

Uprava gimazije i zaposleni su naznačili da će preduzeti sve da se ovakvi pojedinačni slučajevi ne dešavaju, a da učenici moraju da budu svesni da su razumevanje, tolerancija i poštovanje, "principi koji se u školi neguju i da se na njima grade međuljudski odnosi i da se neće tolerisati bilo kakvo njihovo nepoštovanje".

"Pri donošenju ove odluke imali smo potpunu podršku Saveta roditelja, Učeničkog parlamenta i Školskog odbora. Takođe je formirana i Disciplinska komisija", dodala je Dabović.

Đaci gimnazije "25. maj" potukli su se prvo 17. oktobra u holu škole, a snimak tuče je završio na društvenim mrežama. Dan kasnije i pored policijskog prisustva u školi, ponovo je izbila tuča.

Kurir.rs/Vijesti/Novosti Foto: Facebook Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Masovna tuča srednjoškoloca u Zaječaru: Mlatio ko koga stigne!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja