NARKOMANI U PODGORICI IMAJU PRAVO NA PARK: Šokantno objašnjenje policije nakon što su građani prijavili  jednog zavisnika!
Foto: Profimedia

dramatočno

NARKOMANI U PODGORICI IMAJU PRAVO NA PARK: Šokantno objašnjenje policije nakon što su građani prijavili jednog zavisnika!

Crna Gora -

Zavisnik bilo kog tipa ima pravo da koristi javnu površinu, kazali su CdM-u iz policije, povodom informacije koja je objavljena juče na Fejsbuk stranici “Podgorički vremeplov”, a u kojoj se navodi da je policiji prijavljeno da se u parku preko puta Kliničkog centra nalazi zavisnik koji je bio u nesvjesti.

Iz policije su portalu saopštili da nisu imali nikakvu prijavu toga tipa tokom jučerašnjeg dana.

Naveli su da i osoba koja je zavisnik, bilo kog tipa, može neometano da koristi javne površine kao i svaki građanin. Ističu da mere bezbednosti protiv njega mogu biti korišćene jedino ukoliko po odredbama zakona remeti javni red i mir i ugrožava nekog.

“Ukoliko se radi o osobi koja je koristik narkotika, ili ima neki drugi oblik zavisnosti, a koja je nađena bez svesti, policija je dužna da o tome obavesti nadležne zdravstvene institucije i sačeka dok neko od doktora dođe i zbrine pomenuto lice”, objašnjava sagovornik CdM-a koji je blizak policiji.

Ističe da sve to važi pod uslovom da je prvo prijavljeno službama policije.

Pomenuti post izazvao je mnogo negativnih komentara koji su upućeni osobi za koju se navodi da je nađena u parku.

U nekima od njih građani su bili “hrabri” ali samo da osuđuju. Ostaje pitanje da li u našem društvu postoje ljudi koji su spremni pomoći onome ko se nađe u nevolji, pa makar to bio i zavisnik.

Kurir.rs/CdM

Foto: Profomedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Mama je otišla da trči i nestala je u travi! Ovo je rekla mala Jana o ubistvu pevačice Jelene Marjanović!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja